2018-11-01

Hos oss kan du hyra skidor och snowboard för en hel säsong. Antingen hela paket (t.ex skidor, pjäxor och stavar) eller enskilda artiklar som enbart ett par pjäxor eller ett ryggskydd.

En hel säsong innebär egentligen bara att det är en långtidshyra. För vi vill inte definiera hur din säsong ska se ut. En del kommer in redan i oktober och hyr skidor för att vara redo inför skidorternas säsongspremiär, men lämnar tillbaka utrustningen redan efter sportlovet. Andra startar sin säsong i och med sportlovet och åker ända fram tills skidorterna stänger på vårkanten. Säsongshyran startar det datum ni kommer in och hämtar den och slutar den sista april (skulle ni vilja åka längre än så får ni givetvis göra det). Under hyresperioden behåller ni utrustningen hemma och åker så mycket ni orkar.

Är du osäker på hur mycket ni kommer att åka under säsongen, om det verkligen blir förmånligt, kan ni alltid välja att hyra den på kort tid första skidresan och förlänga det till säsong när ni kommer hem. Då betalar ni bara mellanskillnaden mellan korttidshyran och säsongshyran. För ibland uppstår ju skidsuget först när man står i backen och då är det lätt hänt att fler resor planeras in.

I hyran ingår fria storleksbyten hela hyresperioden. Det är inte alls ovanligt att pjäxor som sitter perfekt på hösten inför säsongen blir urvuxna till sportlovet om man har växande barn. Vi har faktiskt varit med om en kille som behövde byta pjäxor två gånger under säsongen för att fötterna växte så mycket!

Det är även möjligt att byta till helt annan utrustning under säsongen. Om det visar sig att alla kompisarna åker snowboard till exempel går det att byta ut skidorna mot en snowboard istället. Byter du mot samma prisklass är bytet fritt, men om du byter upp dig en prisklass, till bättre utrustning, betalar du för mellanskillnaden. Det är din storlek/längd som avgör om du är knatte, junior eller betalar för fullstor utrustning för vuxna. Knatte är skidor/snowboard i längden 70-90 cm, junior är skidor/snowboard i längden 100-140 cm och fullstora skidor/snowboard är längden 142-177 cm.

Fem anledningar att hyra skidutrustning på säsong:

  1. Det är billigare att hyra utrustningen på säsong än att köpa ny, särskilt om utrustningen riskerar att växas ur till nästa säsong. Vi har dessutom valt att hålla en ganska hög standard på vår utrustning vilket innebär att du oftast får bättre utrustning när du hyr av oss än om du köper de allra billigaste reafynden.
  2. Du får alltid modern och nyservad utrustning, vilket inte är en självklarhet om du köper begagnad. Vi fasar ut gammal/sliten utrustning kontinuerligt och fyller samtidigt på med ny utrustning. Den utrustning vi har tar vi också hand om på bästa sätt i vår skidverkstad för att kanterna alltid ska vara vassa och belagen alltid nyvallade.
  3. Du får professionell hjälp att prova ut och hitta rätt utrustning, vilket gör åkningen både lättare och roligare. Den blir också rätt inställd för att du inte ska riskera att skada dig om du kör omkull. Köper du skidor måste de ställas in efter din vikt, pjäxstorlek och åkfärdighet annars kan ditt knä lösa ut istället för bindningen om du kör omkull.
  4. Du slipper köpa utrustning att växa i, eller ta över utrustning som är för stor, eftersom du har fria byten under hela hyresperioden. Det är lättare att åka med utrustning som är personligt utprovad med perfekt passform, ett par pjäxor ska till exempel sitta tight för att kunna ge bra stöd under åkningen.
  5. Det är även bättre för miljön att hyra utrustningen än att köpa den. Det kallas för delningsekonomi eller cirkulär ekonomi, vilket innebär att det går åt mindre av jordens resurser när du delar sakerna med andra (dvs. utrustningen hyrs ut om och om igen) istället för att var och en köper egen.

Samtliga säsongspriser hittar du här. Tveka inte att höra av dig till, eller besöka, oss om du har några frågor!


PS. Prenumerera gärna direkt på vår YouTube-kanal, där du hittar filmer som den ovan, så motiverar du oss att spela in fler och bättre filmer, tack!