2018-09-22

Nu har vi kommit hem igen från Torsby och årets skidtestardagar för alla längdbutiker. Allt från vallaleverantörer till skid- och pjäxleverantörer fanns på plats för att berätta om sina nyheter och låta oss känna, klämma och testa deras produkter i skidtunneln.

Det här är våra reflektioner från dagarna i Torsby:

ÅRETS NYHET
Det stod bindningstillverkaren Rottefella för som nu kan montera sin flyttbara bindning Move (bindningen kan justeras bakåt eller framåt i farten) på samtliga skidmärken på marknaden – till och med på Salomon!

Rottefella MOVE

ÅRETS BÄSTA SKINSKIDOR
Först av allt vill vi understryka att samtliga leverantörer gör bra skinskidor. Samtliga leverantörer har också satt skin på sina världscupsskidor och mellan dem är det ytterst små nyansskillnader. Men vi tycker att Madshus Redline 2.0 är de bästa skidorna; otroligt lättåkta, följsamma och med både superglid och bra fäste. Men de kostar också 7999 kr.

ÅRETS VALLATREND
Här måste vi nog både nämna skinprodukter (medel för rengöring och inpregnering av stighuden) som kommit på bred front och flytande valla. Samtliga leverantörer pratar sig nu varma för flytande valla som gör att du kan få bra glid utan att använda vallajärnet. Enligt deras tester är det ingen prestandaskillnad mellan traditionell glidvallning eller en glidvallning med flytande valla, inte ens på världscupsnivå!

För övrigt kan vi konstatera att vi var den ENDA sport- och friluftsbutiken från Västerås som var på plats, det gäller även testdagarna tidigare veckor som arrangeras separat för de större kedjorna. Vill du prata nyheter, trender, höra om djupgående analyser och empiriska jämförelser mellan olika skidor är det med andra ord oss du ska komma in till!