Kallbad, drop in

Pris: 120kr
Att bada kallbad har blivit en populär aktivitet i Västerås och det är många som är nyfikna på att prova det. Men att behöva byta om utomhus före och efter badet får många att tveka. Därför provar vi nu att arrangera kallbad där vår bastubyggnad finns tillgänglig för dusch, ombyte och avslappning i rofylld miljö.
Anmälan

1-20 personer

6h

Att bada utomhus under perioden sen höst till tidig vår har blivit en utbredd aktivitet som många njuter av. De som badar regelbundet vittnar om de ger dem ett ökat välbefinnande, både psykiskt och fysiskt, med minskad stress, bättre motståndskraft mot förkylningar och pigghet som de starkaste upplevda effekterna. Men att sänka sig ner i en isvak, eller i vatten med motsvarande temperatur, handlar även om att övervinna ett hinder och att gå utanför sin komfortzon.

 

Den sista delen kan vara svår att övervinna för dig som aldrig badat kallbad tidigare när alternativet är att stå utomhus och byta om före och efter badet. Därför erbjuder vi nu möjligheten att bada kallbad där du har tillgång till vår bastubyggnad, med relax, omklädningsrum och dusch (övriga tider hyr vi ut hela bastun under specifika pass till slutna sällskap). Givetvis kommer bastun att var tänd och uppvärmd också, även om inbitna kallbadare menar att ett varmt bastubad förtar effekten av kallbadet.

 

Hur det går till

Anmäl dig i formuläret nedan om du ämnar komma så att vi har koll på tillströmningen av badare. Sedan är det fritt fram att komma och bada drop in under öppettiderna. Betalar gör du på plats med Swish. Observera att vi har olika tider för damer och mixade sällskap (mix betyder att både damer och herrar är välkomna). Utöver det så stannar du så länge du vill. För dig som aldrig badat förut rekommenderar vi att du gör det i sällskap av någon, du badar på eget ansvar och ansvarar själv för din säkerhet.

 

Vad som ingår

En öppen isvak vid bryggan vid Granbo, nedanför stugbyn och bastun på norra Björnö. Tillgång till bastubyggnaden, som ligger vid vattnet, med ett relaxrum med bord och stolar, öppet omklädningsrum, två duschar och en rymlig bastu (upp till 16 personer får plats i den).

 

Här kan du se hur bastubyggnaden ser ut invändigt:
Klicka här för en rundtur i bastun
Klicka här för en rundtur i relaxen

 

Pris

120 kr/person per tillfälle.

1200 kr för säsongskort 2023-2024, bada så mycket du vill.

 

Friskvård

Detta är en godkänd friskvårdsaktivitet enligt Skatteverkets regler och inträdet kan betalas med ditt friskvårdsbidrag. För att få ett kvitto på aktiviteten för att kunna dra av det från ditt friskvårdsbidrag måste du förbetala det i vår sport- och friluftsbutik på Björnögården, du kan ej få kvitto för kallbadet i efterhand.. Du som hanterar ditt friskvårdsbidrag själv i förmånsportalen Epassi kan betala inträdet digitalt, antingen genom deras hemsida eller genom appen.

 

Datum

Varje söndag från oktober till och med april 2024:
24/3, kl. 10-13 damer och kl. 13-16 mix.
EJ 31/3 – påskuppehåll
7/4, kl. 10-13 mix och kl. 13-16 damer.
14/4, kl. 10-13 damer och kl. 13-16 mix.

    Anmälningsformulär