Grundkurs i havskajak

Pris: 799kr
Tycker du att paddling ser roligt, men en aning knepigt, ut? Då är vår grundkurs något för dig!
Anmälan

4-10 personer

2,5

Under kursen rätar vi ut alla frågetecken och visar att paddling är en lättillgänglig och nybörjarvänlig aktivitet för alla åldrar. Kursen vänder sig till dig som aldrig paddlat havskajak tidigare, eller enbart provat några enstaka gånger, och som vill få tips och råd för att komma igång på egen hand. Vi går igenom säkerhet, i- och urstigning, styrtag och annat du behöver veta för att kunna paddla på ett tryggt och säkert sätt.

 

Kursen startar i vår sport- och friluftsbutik på Björnögården, där vi förser vi alla deltagare med lämplig utrustning innan vi går ned till våra bryggor nedanför Björnögården. Efter en kort teoretisk genomgång kliver vi i och paddlar en lämplig runda på Mälaren för att du ska få lära dig paddlingens grunder och öva på olika styrtekniker.

 

Kursinnehåll

Baskunskap om kajak med tillbehör, säkerhetsgenomgång, i- och urstigning, rätt sittställning i kajaken, grundläggande paddelteknik och de vanligaste styrtagen samt förevisning av kamrat- och självräddning.

 

Kurslängd

2,5 h och 6-8 km paddling.

 

Detta ingår

Havskajak med paddel, flytväst och sittbrunnskapell, samt en av våra välmeriterade instruktörer.

 

Egen utrustning som behövs

Om du inte har paddelspecifika kläder rekommenderar vi vanliga träningskläder för utomhusbruk, på vår och höst är underställ och en vindtät/vattenavvisande jacka bra, samt ett extra ombyte och handduk.

 

Antal deltagare

Max tio stycken per kurs.

 

Friskvård

Detta är en godkänd friskvårdsaktivitet enligt Skatteverkets regler och anmälningsavgiften kan betalas med ditt friskvårdsbidrag. Glöm inte kvittot för kursen om du lägger ut pengarna själv, annars kan du även nyttja vårt Friskvårdskort för att betala den eller göra det i någon av de stora förmånsportalerna, läs mer om detta här!

 

Pris

799 kr inkl. utrustning (599 kr för dig som har egen kajak).

 

Kursdatum

Söndag 19/5, kl. 09.30-12.00 FULLBOKAD!
Söndag 2/6, kl. 09.30-12.00
Söndag 16/6, kl. 09.30-12.00

 

Privat- och gruppbokning

Vill du vässa dina färdigheter på egen hand? Eller planerar du en möhippa, ett födelsedagsfirande eller vill göra en familjevänlig semesteraktivitet? Då kan du boka ett eget kursdatum med en av våra instruktörer, antingen enskilt eller som en grupp. Välj vilken aktivitet du vill lära dig och vilken nivå så skräddarsyr vi aktiviteten efter er förmåga. Läs mer om det här!

    Anmälningsformulär