SUP på Svartån

Pris: 699kr
Upptäck Västerås från en ny sidan genom att paddla genom staden på en Stand Up Paddleboard. Stand Up Paddling är en nybörjarvänlig och rolig aktivitet som är enklare än den ser ut. Tack vare paddelbrädornas stora volym ligger de stadigt på vattnet och det är sällsynt att någon ramlar i.
Anmälan

5-25 personer

2 h

Lugnt och beskedligt slingrar sig Svartån fram genom det omgivande jordbrukslandskapet innan du ser den första skymten av Västerås välkända silhuett och vildmarken byts mot citypaddling. Paddelturen startar vid Billstas kolonilotter och därifrån paddlar du själv i eget tempo de 3,5 kilometerna in till Stadsparken, vilket tar cirka två timmar. Längs vägen har du gott om tid att njuta av naturen, Svartåns lugn och historisk bebyggelse. Antingen gör ni turen på varsin paddelbräda eller så kan ni göra den med en Big SUP med plats för 6-8 personer.

 

Förkunskaper
Att paddla SUP är enklare än det ser ut, risken att ramla av är liten. Tack vare att brädorna är breda och har stor volym ligger de stadigt på vattnet även för nybörjare, därför har turerna inga andra krav på förkunskaper än simkunnighet.

 

Barn
Barn är varmt välkomna på turerna: från ca 10 år klarar barn av att paddla vår SUP-brädor själva, men kravet för att få paddla själv är att man är simkunnig. Yngre barn än så kan sitta på brädan framför en vuxen, ingen anmälningsavgift tillkommer då, men då är det krav på flytväst.

 

Lyft
Vid Falkenbergska kvarnen blir det ett lyft på ca 300 meter för att ta sig förbi dammen och strömmen nedanför. Under Skarpskyttebron finns det en brygga där du lägger i och kan fortsätta turen. När du kommer fram till Stadsparken framför Stadshuset finns det en bred stentrappa efter lekparken där du kliver upp.

 

Kostnad
Turen kostar 699 kr för vuxna och 399 kr för barn under 15 år. I priset ingår utkörning av SUP:ar med tillhörande utrustning, kort instruktion och möjlighet till cykeltransport.

 

Bokning
För att boka en tur behöver ni vara minst fem personer och paddelturen kan bokas vardagar med start kl. 10.00 eller kl. 14.00 eller helger med start kl. 10.00 eller kl. 13.00. Använd formuläret längst ned på sidan.

 

Cykeltransport
Vi kör både ut och hämtar all utrustning ni behöver, persontransport står ni däremot själva för. Parkering finns i anslutning till startplatsen och om ni tar med en cykel bak på bilen erbjuder vi möjligheten att ta med upp till två cyklar till målet på vår bil för att underlätta logistiken för er. På det viset kan någon i gruppen ta cykeln tillbaka till bilen.

 

Buss
Det går utmärkt att ta bussen till startplatsen. Ta busslinje 6 mot Rönnby och kliv av vid hållplatsen ”Billsta”, sedan är det några hundra meter att gå ned till startplatsen vid ån.

 

Svensexa, möhippa eller större grupper
Vi kan ta emot och arrangera paddelturen även för större sällskap, 10-20 personer, men då kompletterar vi våra singelbrädor med en Big SUP, där en bräda rymmer 6-8 personer. Ange i kommentarsfältet hur många personer ni vill boka för.

    Bokningsförfrågan