Grundkurs i rullskidor

Pris: 699kr
Rullskidor är en rolig motionsform, som tränar både överkropp och kondition, men som samtidigt är skonsam för knäna. Det är också den givna barmarksträningen för dig som tränar inför Tjejvasan, Halvvasan eller Vasaloppet.
Anmälan

4-8 personer

2 h

Våra grundkurser vänder sig till dig som aldrig åkt rullskidor, eller precis har börjat, och som vill få tips och råd för att komma igång och utöva det på säkert sätt. Kursen startar med en kort teoretisk genomgång innan vi åker en runda på cirka 8 kilometer med regelbundna stopp längs vägen för olika teknikövningar. Under kursen får du även chansen att testa flera olika par rullskidor av olika fabrikat. I Västerås utgår kursen från parkeringen vid Hovdestalunds kyrkogård och sen åker vi på cykelbanan mot Rönnby och Skultuna.

 

 

Kursinnehåll

Baskunskaper om rullskidornas uppbyggnad och funktion, grundläggande rullskidteknik vid t.ex. start, stopp och nedförsbackar, den klassiska skidåkningens olika växlar, teknikcoachning samt tips och trix vid rullskidåkning.

 

Kurslängd

2 h och ca 8 km åkning.

 

Detta ingår

Lån av klassiska rullskidor med NNN-bindning, längdpjäxor och rullskidsstavar samt en av våra välmeriterade instruktörer.

 

Egen utrustning som behövs

Cykelhjälm, ev. vätskebälte och cykel- eller längdskidhandskar (för att slippa skavsår i händerna).

 

Antal deltagare

Max åtta stycken per kurs.

 

Pris

699 kr inkl. utrustning (599 kr för dig som har egen utrustning).

 

Friskvård

Detta är en godkänd friskvårdsaktivitet enligt Skatteverkets regler och anmälningsavgiften kan betalas med ditt friskvårdsbidrag. Glöm inte kvittot för kursen om du lägger ut pengarna själv, annars kan du även nyttja vårt Friskvårdskort för att betala den eller göra det i någon av de stora förmånsportalerna, läs mer om detta här!

 

Kursdatum

Söndag 15/10, kl. 09.30-11.30

 

Privat- och gruppbokning

Vill du vässa dina färdigheter på egen hand? Eller planerar du en möhippa, ett födelsedagsfirande eller vill göra en familjevänlig semesteraktivitet? Då kan du boka ett eget kursdatum med en av våra instruktörer, antingen enskilt eller som en grupp. Välj vilken aktivitet du vill lära dig och vilken nivå så skräddarsyr vi aktiviteten efter er förmåga. Läs mer om det här!

    Anmälningsformulär