Grundkurs i rullskidor

Pris: 699kr
Rullskidor är en rolig motionsform, som tränar både överkropp och kondition, men som samtidigt är skonsam för knäna. Det är också den givna barmarksträningen för dig som tränar inför Tjejvasan, Halvvasan eller Vasaloppet.
Anmälan

4-8 personer

2 h

Våra grundkurser vänder sig till dig som aldrig åkt rullskidor, eller precis har börjat, och som vill få tips och råd för att komma igång och utöva det på säkert sätt. Kursen startar med en kort teoretisk genomgång innan vi åker en runda på cirka 8 kilometer med regelbundna stopp längs vägen för olika teknikövningar. Under kursen får du även chansen att testa flera olika par rullskidor av olika fabrikat. I Västerås utgår kursen från parkeringen vid Hovdestalunds kyrkogård och sen åker vi på cykelbanan mot Rönnby och Skultuna.

 

Kursinnehåll: baskunskaper om rullskidornas uppbyggnad och funktion, grundläggande rullskidsteknik vid t.ex. start, stopp och nedförsbackar, den klassiska skidåkningens olika växlar, teknikcoachning samt tips och trix vid rullskidsåkning.
Kurslängd: ca 2 h och ca 8 km åkning.
Detta ingår: klassiska rullskidor med NNN-bindning, längdpjäxor och rullskidsstavar samt en av våra välmeriterade instruktörer.
Egen utrustning: cykelhjälm, ev. vätskebälte och cykel- eller längdskidshandskar (för att slippa skavsår i händerna).
Antal deltagare: max åtta stycken per kurs.
Pris: 699 kr inkl. utrustning (599 kr för dig som har egen utrustning).

 

Kursdatum:

Torsdag 2/6, kl. 17.30-19.30

    Anmälningsformulär