Höghöjdsbana på Björnö i Västerås

Välkommen till vår höghöjdsbana, det är en spännande och rolig utmaning som sätter både din balans, styrka och problemlösningsförmåga på prov. Höghöjdsbanan består av flera delar med olika svårighetsgrad för att alla ska hitta en utmaning oavsett om du är ung, gammal, liten eller stor.

Startavgift för ett tillfälle:

Höghöjdsbana, 2hPris
Vuxen (friskvårdsberättigad aktivitet)399 kr
Ungdom (11-15 år) och student299 kr
Barn (<10 år)249 kr
Pris inkl. 6 % moms.

Klättra så mycket du vill en hel säsong:

Höghöjdsbana, säsongskortPris
Vuxen (friskvårdsberättigad aktivitet)3499 kr
Ungdom (11-15 år) och student2499 kr
Barn (<10 år)1999 kr
Pris inkl. 6 % moms.

Under två timmar tar du dig från träd till träd med hjälp av hängbroar, nät, linbanor och andra roliga utmaningar. Samtliga banor sitter ihop och under klättringen kan du klättra fram och tillbaka mellan de olika delarna, du kan hoppa över delar du tycker är för svåra och klättra om delar du tycker är roliga.

I jämförelse med andra höghöjdsbanor är våra banor ganska tuffa och fysiskt krävande och därför har vi en längdgräns på 130 cm. En fysisk stark och orädd person hinner klättra alla tre delarna på två timmar, men för många kan det vara utmanande. Samtliga tre banor ingår i priset och du klättrar dem hur du vill och hur många gånger du vill under den tid du betalt för.

Regler och rekommendationer

Vikt: max 130 kg.
Längd: minsta längd i höghöjdsbanan är 130 cm och barn under 150 cm får endast klättra i sällskap av en medföljande vuxen i banan.
Klädsel: vi rekommenderar oömma kläder, stadiga skor och gärna ett par handskar (vi säljer klätterhandskar för 29 kr/par i butiken).
Väder: det går att klättra i alla väder och alla årstider, men vid åska eller stormvindar ställer vi in klättringen.
Betalning: sker på plats innan din starttid med kort eller Swish i vår sport- och friluftsbutik.
Samling: vi vill att du är på plats 15 minuter innan starttiden och anmäler din närvaro i vår sport- och friluftsbutik.
Alkohol: I höghöjdsbanan vill vi att du är nykter. Vi har nolltolerans mot alkohol före och under själva klättringen.

Praktisk information om höghöjdsbanan

Starttider
Vardagar: kl. 10.00, 12.00, 14.00 och 16.00.
Helger: kl. 10.00, 12.00 och 14.00.

Bokning
Använd anmälningsformuläret nedan för att boka in dig i höghöjdsbanan. På helger och under högsäsong blir samtliga starttider ofta fulla och då kan det vara upp till 30 personer som klättrar samtidigt som dig. Drop in är möjligt, i mån av plats.

Avbokning
Det är fri avbokning, men vi vill att du gör det senast två timmar innan din starttid genom att ringa eller skicka oss ett e-postmeddelande.

Gruppbokningar
För svensexor, möhippor, föreningar, företag och andra grupper är det möjligt att abonnera hela höghöjdsbanan valfri tid. Ni har då hela banan för er själva med egen instruktör:
Startpris 4 999 kr (inkl. moms 6 %) inkl. tio personer. Blir ni fler än tio personer så tillkommer pris per person enligt ordinarie prislista.

Friskvård

Detta är en godkänd friskvårdsaktivitet enligt Skatteverkets regler och anmälningsavgiften kan betalas med ditt friskvårdsbidrag. Glöm inte kvittot för kursen om du lägger ut pengarna själv, annars kan du även nyttja vårt Friskvårdskort för att betala den eller göra det i någon av de stora förmånsportalerna, läs mer om detta här!

Skolor
Vi har annat pris för skolor som bokar helgfri vardag och har lärare med på marken som ledare. Kontakta oss för offert.

Höghöjdsbanans olika delar

Blå nivå (4 meter): här startar klättringen och det är från blå nivå som du kan ta dig vidare till de svårare delarna. Den blåa nivån är den som fungerar bäst för dig som är kortare än 150 cm. Den blåa banan består till största delen av balansmoment och de få klättermoment som finns är inte särskilt fysiskt krävande. Banan består av nio moment varav två är ziplines.

Röd nivå (6 meter): den här delen av banan länkar samman blå och svart nivå och ger dig möjlighet att röra dig upp och ner mellan de olika banorna. På den här banan finns vår längsta zipline som startar på 13 meters höjd och är 85 meter lång och leder till klättertornet framför Björnögården. Banan består av nio moment varav fem är ziplines, övriga är klättermoment som är något fysiskt ansträngande.

Svart nivå (8 meter): det här är den tuffaste av våra banor –  både psykiskt och fysiskt – och är inget för höjdrädda eller korta personer. Banan är mycket fysiskt ansträngande och kräver även god räckvidd. Här finns bl.a. ett moment där du måste hoppa över avgrunden mellan plattformarna och ett annat där du ska svinga dig i en lian för att komma över. Banan består av nio moment varav en är en zipline.

Bokning av höghöjdsbanan

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.