Isvakslektion för skolklasser

Pris: 3000kr
Att får lära sig iskunskap och prova på att bada isvak är inte bara en spännande och minnesvärd aktivitet, utan det kan också vara livsavgörande kunskaper som eleverna har nytta av resten av livet.
Anmälan

8-100 personer

1 dag

Isvakslektion för skolklasser

Vi på Aktivt Uteliv Björnögården är passionerade långfärdsskridskoåkare med lång erfarenhet av naturis och av att arrangera isvakslektioner för skolelever. Men vi kan även arrangera isvaksövningar för företag och andra organisationer.

 

En isvakslektion är lämplig från årskurs sex hela vägen upp till gymnasiet. Det blir ofta höjdpunkten på skolveckan även om det är med skräckblandad förtjusning som eleverna dyker upp. Men det är fantastiskt roligt att se eleverna övervinna sina rädslor och hoppa i vaken. På de elever som törs göra det lyser stoltheten i ögonen efteråt och lärarna vittnar ofta om att de pratar om det i skolan i veckor efteråt.

 

Så går det till:

– Iskunskap i konferenslokal. Iskunskapen, själva teoridelen av lektion, hålls inomhus i en konferenslokal i direkt anslutning till vattnet. Där får eleverna en föreläsning på cirka 20 minuter med pedagogiska bilder och film.

– Ombytesmöjligheter. Före och efter isvaksbadet kan eleverna byta om och värma sig i bastubyggnaden som ligger direkt vid vattnet. I byggnaden finns även duschar, men ej separata omklädningsrum. Själva bastun kommer att är uppvärmd och rymmer upp till 16 personer.

– Isvaksövning. I viken utanför bastun är det gynnsamma isförhållanden och även milda vintrar finns det säker is att öva på. Här får de elever som vill öva på att ta sig upp ur en isvak under handledning av en av våra instruktörer.

 

isvakslektion

 

Isvakslektionen inleds med teoretisk iskunskap innan eleverna får möjligheten att själva testa på hur det går till att ta sig upp ur en isvak genom en praktisk isvaksövning. Alltihopa övervakas av våra erfarna instruktörer. Lektionerna arrangerar vi nedanför vår stugby på norra Björnö, där ni även får tillgång till bastubyggnaden som ligger precis vid vattnet.

 

Stadsbussen, linje 2, har två hållplatser med gångavstånd till vår stugby, där lektionen arrangeras. Om ni väljer att komma med chartrad buss finns det en stor parkering på gångavstånd direkt efter bron på norra Björnön där det finns gott om plats för bussen att vända.

 

Pris:

  • Startpris 3000 kr inkl. 20 elever.
  • Därefter är kostnaden 95 kr/elev.

(Pris exkl. 6 % moms)

 

Feedback

Så tyckte elever från Ormkärrskolan år-6 om isvakslektionen vintern 2023:
”Lärorikt!”

”Pirrigt!”

”Roligt!”

”Uppfriskande!”

”Panikigt!”

”Annorlunda upplevelse!”

”Skönt efteråt!”

”Rolig, ovanlig upplevelse!”

    Bokningsförfrågan isvakslektion