Teknikkurs längdskidor – Grön nivå

Pris: 699kr
Att åka längdskidor kan vara en fantastisk upplevelse om du får samspelet mellan teknik, utrustning och valla att stämma. Men det kan lika gärna bli en ansträngande och plågsam upplevelse där du känner att både utrustningen och spåren motarbetar dig. På våra teknikkurser coachar vi dig i klassisk skidteknik och ger dig verktyg att jobba med för att längdåkningen ska bli en rolig och njutbar aktivitet.
Anmälan

4-8 personer

2h

Vi har arrangerat teknikkurser sedan 2015 och har genom åren hjälpt hundratals Västeråsare att bli bättre skidåkare, oavsett nivå. Våra pedagogiska skidcoacher är själva passionerade längdåkare och har lång erfarenhet av att instruera andra. Tillsammans i en grupp om åtta kursdeltagare lär vi dig grunderna i klassisk skidteknik genom att instruera, visa och utföra olika teknikövningar. Under kursens gång kommer det både att vara gemensamma genomgångar och individuell teknikcoachning när övningarna genomförs.

 

Grön nivå

Kursen vänder sig till kompletta nybörjare eller dig som inte har åkt längdskidor sedan du var barn. Nivån passar även dig som åkt en del skidor, men tar av dig skidorna och går ner så fort det blir en utförsbacke. Du behöver inte ha egen utrustning, det får du låna av oss.

 

Låna skinskidor

För att du ska slippa tänka på hur du ska valla inför kursen erbjuder vi alla kursdeltagare att låna moderna, vallningsfria skinskidor på kursen. De har en nedfräst stighud där fästzonen sitter och fungerar utmärkt på konstsnö. Även om du har egna skidor rekommenderar vi varmt att du lånar ett par skinskidor, om du inte redan har det, eftersom de gör skidåkningen mycket enklare. Med skinskidor får du både utmärkt fäste och bra glid, vilket gör det enklare för dig att åka tekniskt rätt. Vi har tyvärr ingen möjlighet att hjälpa dig med att valla dina skidorna på kursen om du åker på egna vallningsbara skidor.

 

Snösäkra kurser

Vi arrangerar våra kurser i Vedbobackens välskötta konstsnöspår vilket innebär att vi i princip skulle kunna lämna snögaranti på kurserna. Konstsnö är mycket mer värmetålig än vanlig natursnö eftersom den inte består av lika mycket luft. Därför går det att åka skidor vid Vedbobacken även vid långvariga töväder och vi har hittills inte behövt ställa in någon kurs på grund av snöbrist!

 

Kursinnehåll

Utrustningsgenomgång, grundposition och den klassiska skidåkningens fem växlar: saxning, diagonalåkning, stakning med frånskjut, stakning och fartställning.

 

Kurslängd

2 h.

 

Detta ingår

Längdskidor, pjäxor och stavar samt en av våra välmeriterade instruktörer.

 

Egen utrustning som behövs

Du får givetvis använda egen skidutrustning om du har, men se till att skidorna är rätt vallade. Alternativt kan du låna skidor från oss, men använda egna pjäxor och stavar. Fast inte om du har ett par pjäxor från Salomon eller Atomic som är mer än tre år gamla (det gamla SNS-systemet är inte kompatibelt med vår utrustning). I övrigt rekommenderar vi samma klädsel som om du skulle gett dig ut och joggat på vintern. Ta med en varm överdragsjacka som du kan ha på dig före och efter kursen. Gärna något varmt att dricka som kan stå vid spårcentralen, alternativt vatten.

 

Antal deltagare

Max åtta stycken per kurs.

 

Friskvård

Detta är en godkänd friskvårdsaktivitet enligt Skatteverkets regler och anmälningsavgiften kan betalas med ditt friskvårdsbidrag. Glöm inte kvittot för kursen om du lägger ut pengarna själv, annars kan du även nyttja vårt Friskvårdskort för att betala den eller göra det i någon av de stora förmånsportalerna, läs mer om detta här!

 

Pris

699 kr inkl. spåravgift.

 

Kursdatum

Slut på säsongen! Gör en intresseanmälan nedan för vintern 2024.

 

Privat- och gruppbokning

Vill du vässa dina färdigheter på egen hand? Eller planerar du en möhippa, ett födelsedagsfirande eller vill göra en familjevänlig semesteraktivitet? Då kan du boka ett eget kursdatum med en av våra instruktörer, antingen enskilt eller som en grupp. Välj vilken aktivitet du vill lära dig och vilken nivå så skräddarsyr vi aktiviteten efter er förmåga. Läs mer om det här!

    Anmälningsformulär