Issäkerhetskurs

Pris: 599kr
Att får lära sig iskunskap och prova på att ta sig upp ur en isvak är inte bara en spännande och minnesvärd aktivitet, utan det kan också vara livsavgörande kunskaper som du har nytta av resten av livet. För dig som åker långfärdsskridskor ger det en ökad säkerhet och trygghet när du är ute på isen.
Anmälan

4-16 personer

2 h

Vår issäkerhetskurs vänder sig till privatpersoner som vill lära sig mer om iskunskap, issäkerhet och hur det går till att ta sig upp ur en isvak. Vi på Aktivt Uteliv Björnögården är passionerade långfärdsskridskoåkare med lång erfarenhet av naturis och av att arrangera isvakslektioner för skolelever och isvaksövningar för företag och andra organisationer.

 

Under kursen, som består av både teori och praktik, får du lära dig mer om naturis, bärighet, olika sorter is, vilka svagheter den har, vilken säkerhetsutrustning du behöver och hur det går till att ta sig upp ur en isvak. Detta tillämpar vi sedan genom en isvaksövning där du får prova på att ta dig upp ur en isvak på rätt sätt. Kursen ger dig både förebyggande kunskaper, som gör att du undviker att gå igenom isen, och praktisk kunskap hur du gör om olyckan skulle vara framme.

 

Kursinnehåll

Grundläggande iskunskap, säkerhetskunskap samt isvaksövning. Efter isvaksövningen finns det tillgång till dusch och bastu precis vid vattnet.

 

Kurslängd
Ca 2 h, beroende på hur länge du sitter kvar i bastun.

 

Egen utrustning

Lättare kläder, skor och handskar för att bada med (gärna samma kläder som du har på dig när du är ute på isen i vanliga fall) samt badkläder, handduk och ombyte efter dusch och bastu.

 

Antal deltagare
Max 16 personer per kurs. Blandat dam och herr.

Pris
599 kr

 

Friskvård

Detta är en godkänd friskvårdsaktivitet enligt Skatteverkets regler och anmälningsavgiften kan betalas med ditt friskvårdsbidrag. Glöm inte kvittot för kursen om du lägger ut pengarna själv, annars kan du även nyttja vårt Friskvårdskort för att betala den eller göra det i någon av de stora förmånsportalerna, läs mer om detta här!

 

Kursdatum

Nytt datum kommer inom kort.

 

Privat- och gruppbokning

Vill du vässa dina färdigheter på egen hand? Eller planerar du en möhippa, ett födelsedagsfirande eller vill göra en familjevänlig semesteraktivitet? Då kan du boka ett eget kursdatum med en av våra instruktörer, antingen enskilt eller som en grupp. Välj vilken aktivitet du vill lära dig och vilken nivå så skräddarsyr vi aktiviteten efter er förmåga. Läs mer om det här!

    Anmälningsformulär