Boka in en friluftsdag på Björnön!

Friluftsdag i Västerås. Det är många västeråsare som får något nostalgiskt i blicken när Björnögården förs på tal och de minns skoltidens friluftsdagar här på Björnön. Vi jobbar aktivt med att bygga vidare på den traditionen och skapa nya minnen hos dagens elever genom att erbjuda förutsättningar för roliga och minnesvärda friluftsdagar året om.

Mitt i naturen, men nära staden. Det gör Björnögården till den givna platsen att arrangera er friluftsdag på. Hit kan ni med lätthet åka kollektivt eftersom busslinje nummer två har Bjönögården som ändhållplats. Här finns även faciliteter som offentliga toaletter och fri parkering.

Så här går det till

I priserna som är angivna nedan ingår hyra av utrustning, korv och vår grillkåta. Vår personal hjälper er igång genom att förse er med rätt grejer och hålla en kort instruktion för aktiviteten, men sedan utövar ni den själva under medföljande lärares överinseende. Efter aktiviteten grillar ni själva korven i grillkåtan där vi förberett eldstaden med bra grillglöd under tiden ni varit ute. Det är med andra ord ett kostnadseffektivt upplägg för en friluftsdag i Västerås där vi står för faciliteterna och ni för genomförandet och ansvaret.

Om ni inte själva har tillräckligt med personal, eller rätt kunskap, för att hänga med eleverna under aktiviteten och ansvara för deras säkerhet så kan ni hyra in instruktörer från oss som gör det. Priser är 1000 kr per instruktör.

Sommaraktiviteter

Kanotpaddling

Kanot, eller kanadensare som det egentligen heter, är det säkraste och mest lättillgängliga sättet att introducera eleverna till paddling på. I en kanadensare sitter de två och två, eller tre och tre, och paddlar på varsin sida med en enbladig paddel. För yngre elever, under 14 år rekommenderar vi att de sitter tre och tre, medan äldre elever orkar paddla en kanadensare på två.

Nedanför oss i Hässlösundet är det oftast vindskyddat och sällan några vågor att tala om, båttrafiken är också minimal. Kort sagt är det mycket tryggt och säkert att paddla i sundet. Om eleverna följer våra instruktioner och sitter ner i alla lägen så är det omöjigt för en kanadensare att slå runt, den är mycket stabil och kan endast välta om eleverna kör på varandra eller står upp i kanadensaren.

Ovana elever paddlar max tre kilometer i timmen, därför rekommenderar vi att ni gör en kortare tur t.ex. upp till Limstabäcken och tillbaka (det är cirka fem kilometer). Vi rekommenderar gärna en säker tur och visar er på kartan, alternativt guidar er ute på vattnet. Att paddla tur och retur till södra Björnön ( 8 km) eller Gäddeholms badplats (9 km) rekommenderar vi inte för elever under gymnasienivå.

Pris:

Friluftsdag på Björnön

Vinteraktiviteter

Mer info kommer snart!

    Bokningsförfrågan