Grundkurs i mountainbike

Pris: 799kr
Om du är sugen på att testa mountainbike, men vill slipa begå alla kostsamma nybörjarmisstag, så är våra grundkurser i mountainbike något för dig. Kursen är även en bra introduktion till mountainbike för dig som tänker ställa upp på Cykelvasan.
Anmälan

4-8 personer

2 h

Kursen vänder sig till dig som aldrig cyklat mountainbike tidigare, eller enbart provat någon enstaka gång, och som vill få tips och råd för att komma igång med stigcykling på egen hand. Vi ger dig tips och coachning samtidigt som vi guidar dig på en rolig och lättcyklad runda där vi övar på att cykla i terräng.

 

Kursen utgår från vår sport- och friluftsbutik på Björnögården där vi startar med en teoretisk genomgång innan vi ger oss ut och cyklar i vår teknikbana och därefter mountainbikeleden på Björnön, totalt ca 6 km cykling.

 

Kursinnehåll

Rätt sittställning på cykeln, baskunskaper om cykelns utrustning och funktioner, växlings- och cykelteknik i terräng och hur du övervinner olika typer av hinder.

 

Kurslängd

2 h.

 

Detta ingår

Fullt utrustad mountainbike från Merida och en av våra duktiga instruktörer.

 

Egen utrustning som behövs

Cykelhjälm, löparskor, cykelbyxor alt. långbenta löpartights, vattenflaska, ev. cykelhandskar och tunn vindtät jacka (vid väderomslag).

 

Antal deltagare

Max åtta stycken per kurs.

 

Friskvård

Detta är en godkänd friskvårdsaktivitet enligt Skatteverkets regler och anmälningsavgiften kan betalas med ditt friskvårdsbidrag. Glöm inte kvittot för kursen om du lägger ut pengarna själv, annars kan du även nyttja vårt Friskvårdskort för att betala den eller göra det i någon av de stora förmånsportalerna, läs mer om detta här!

 

Pris

799 kr inkl. utrustning (599 kr för dig som har egen cykel).

 

Kursdatum:
Söndag 21/4, kl. 09.30-11.30
Söndag 5/5, kl. 09.30-11.30
Söndag 19/5, kl. 09.30-11.30
Söndag 2/6, kl. 09.30-11.30
Söndag 16/6, kl. 09.30-11.30

 

Privat- och gruppbokning

Vill du vässa dina färdigheter på egen hand? Eller planerar du en möhippa, ett födelsedagsfirande eller vill göra en familjevänlig semesteraktivitet? Då kan du boka ett eget kursdatum med en av våra instruktörer, antingen enskilt eller som en grupp. Välj vilken aktivitet du vill lära dig och vilken nivå så skräddarsyr vi aktiviteten efter er förmåga. Läs mer om det här!

    Anmälningsformulär