Fortsättningskurs i havskajak

Pris: 799kr
Ta din paddling till nästa nivå. På vår fortsättningskurs finslipar vi din teknik, drillar dig i räddningsövningar och lär dig knepen som gör att du kan manövrera kajaken som ett proffs.
Anmälan

4-8 personer

2,5 h

Kursen vänder sig till dig som redan kan paddla kajak och är självgående när det gäller till exempel i- och urstigning, ställa in pedaler och kan hantera kajaken även när det blåser. Under kursen bygger vi vidare på dina kunskaper som du skaffat dig på vår grundkurs, motsvarande kurs någon annanstans eller som du skaffat dig på egen hand.

 

Vi går igenom och övar följande på kursen: rätt teknik för energieffektiv och optimal framåtpaddling, akterligt roder på två sätt, förligt roder, sidledsförflyttning, styra med kantning, lågt stöd samt tömma vattenfylld kajak på vattnet, kamraträddning och självräddning. Kursen kommer med andra ord innebära att du blir blöt och det är därför viktigt hur du klär dig.

 

Kursen startar i vår sport- och friluftsbutik på Björnögården, där vi förser alla deltagare med lämplig utrustning innan vi går ned till våra bryggor nedanför Björnögården. Efter en kort teoretisk genomgång kliver vi i och paddlar en lämplig runda på Mälaren samtidigt som vi utför olika teknikövningar.

 

Kursinnehåll

Rätt teknik för energieffektiv och optimal framåtpaddling, akterligt roder på två sätt, förligt roder, sidledsförflyttning, styra med kantning, lågt stöd samt tömma vattenfylld kajak på vattnet, kamraträddning och självräddning.

 

Kurslängd

2,5 h och 6-8 km paddling.

 

Detta ingår

Havskajak med paddel, flytväst och sittbrunnskapell, samt en av våra välmeriterade instruktörer.

 

Egen utrustning som behövs

Vi rekommenderar någon form av våtdräkt, för även när det är varmt i vattnet blir du snabbt kall om det blåser lite och du har vanliga kläder. Om du saknar våtdräkt rekommenderar vi ett tunt ullunderställ på överkroppen. Ett extra ombyte och handduk, så att du kan sätta på dig torra kläder efter kursen. Vattenflaska och ev. solglasögon.

 

Antal deltagare

Max åtta stycken per kurs.

 

Friskvård

Detta är en godkänd friskvårdsaktivitet enligt Skatteverkets regler och anmälningsavgiften kan betalas med ditt friskvårdsbidrag. Glöm inte kvittot för kursen om du lägger ut pengarna själv, annars kan du även nyttja vårt Friskvårdskort för att betala den eller göra det i någon av de stora förmånsportalerna, läs mer om detta här!

 

Pris

799 kr inkl. utrustning (599 kr för dig som har egen kajak).

 

Kursdatum:
Just nu har vi inga nya datum för kajakkurserna. Men gör gärna en intresseanmälan för nästa säsong!

 

Privat- och gruppbokning

Vill du vässa dina färdigheter på egen hand? Eller planerar du en möhippa, ett födelsedagsfirande eller vill göra en familjevänlig semesteraktivitet? Då kan du boka ett eget kursdatum med en av våra instruktörer, antingen enskilt eller som en grupp. Välj vilken aktivitet du vill lära dig och vilken nivå så skräddarsyr vi aktiviteten efter er förmåga. Läs mer om det här!

    Anmälningsformulär