Grundkurs i Stand Up Paddling

Pris: 499kr
Tycker du att SUP-paddling ser roligt, men en aning knepigt, ut? Då är vår grundkurs något för dig!
Under kursen reder vi ut alla frågetecken och visar att SUP är en lättillgänglig och nybörjarvänlig aktivitet. Kursen vänder sig till dig som aldrig paddlat SUP tidigare, eller enbart provat några enstaka gånger, och som vill få tips och råd för att komma igång på egen hand.
Anmälan

4-8 personer

1,5 h

Intresset för att paddla ståendes på en paddelbräda, en så kallad SUP (Stand Up Paddleboard), har ökat lavinartat de senaste åren. Men trots att det är lätt att komma igång med det på egen hand finns det många fällor som nybörjaren brukar fastna i. Att få brädan att gå rakt och hålla kursen tar lång tid att behärska, likaså att lära sig de styrtag som behövs för att kunna styra brädan.

 

På vår grundkurs reder vi ut alla klassiska nybörjarmisstag, lär dig knepen du behöver för att paddla avslappnat och går igenom och övar på rätt paddelteknik. Under kursen går vi igenom säkerhet, på- och avstigning, paddelteknik, styrtag och annat du behöver veta för att kunna paddla på ett tryggt, säkert och roligt sätt.

 

Kursen utgår från vår sport- och friluftsbutik på Björnögården. Där kan du lämna kvar ombyte och ev. värdesaker och sedan förser vi dig med den utrustning du behöver. Sedan paddlar vi utanför bryggorna nedanför Björnögården i det vindskyddade och lugna Hässlösundet.

 

SUP kurs

 

Kursinnehåll

Säkerhet, materialkunskap, paddelteknik, positionering på brädan, styrtag m.m.

 

Kurslängd

1,5 h.

 

Detta ingår

SUP med paddel, flytväst om så önskas, samt en av våra välmeriterade instruktörer.

 

Egen utrustning som behövs

Träningskläder eller badkläder (målet är att du inte ska ramla i, men det kan ske), extra ombyte och handduk.

 

Antal deltagare

Max åtta stycken per kurs.

 

Friskvård

Detta är en godkänd friskvårdsaktivitet enligt Skatteverkets regler och anmälningsavgiften kan betalas med ditt friskvårdsbidrag. Glöm inte kvittot för kursen om du lägger ut pengarna själv, annars kan du även nyttja vårt Friskvårdskort för att betala den eller göra det i någon av de stora förmånsportalerna, läs mer om detta här!

 

Pris

499 kr.

 

Kursdatum:
Intresseanmälan till sommaren 2024!

 

Privat- och gruppbokning

Vill du vässa dina färdigheter på egen hand? Eller planerar du en möhippa, ett födelsedagsfirande eller vill göra en familjevänlig semesteraktivitet? Då kan du boka ett eget kursdatum med en av våra instruktörer, antingen enskilt eller som en grupp. Välj vilken aktivitet du vill lära dig och vilken nivå så skräddarsyr vi aktiviteten efter er förmåga. Läs mer om det här!

    Anmälningsformulär