Träningsläger

Pris: 900kr
Hos oss på Björnö kan ni arrangera välorganiserade och trevliga träningsläger i stimulerande miljö, med god mat och övernattning i vår mysiga stugby. Här finns det, förutom goda träningsmöjligheter, även potential att bygga laganda genom våra roliga teambuilding-aktiviteter eller att att koppla av i vår vedeldade bastu.
Anmälan

10-40 personer

2 dagar

Aktivt Uteliv Björnögården

 

Till oss åker lag och föreningar från hela Mälardalen på träningsläger antingen för barmarks/basträning eller för att utöva sin specifika idrott som t.e.x kanotpaddling, cykling, fotboll m.m. Vi är ett friluftscenter på Björnö, som är en naturskön Mälarö med broförbindelse, i utkanten av Västerås. Här bor ni mitt i naturen, men ändå så nära Västerås att det går att åka hit kommunalt. Det tar 20 minuter med stadsbuss från centralstationen och en timme med tåg eller bil från Stockholm.

 

Våra träningsläger har vi jobbat fram och skräddarsytt genom åren för att leva upp till de krav och förväntningar som idrottsföreningar har. Men vi är givetvis lyhörda och kan ändra på programmet efter era önskemål, en del föreningar vill till exempel stanna i tre dagar eller längre.

 

Vi är ingen idrottsanläggning med inomhushall, utan här är det utomhusträning i friluftsområdet som gäller. Här finns utmanande motionsspår i varierande längd, från 1,25 km till 10 km, utegym, en gammal slalombacke för tuffa backlöpningspass, lugna och vindskyddade paddelvatten med goda iläggningsmöjligheter, mountainbikeleder och teknikbana, dels här på ön men även på fastlandssidan, samt stora grönytor med kortklippt gräs. Gräsytorna saknar linjer och fotbollsmål, men passar utmärkt för teknik- och passningsövningar. Närmaste fotbollsplan är Hame IP cirka tre kilometer bort och därefter Brandthovda IP cirka sex kilometer bort.

 

Vi har lagt stor vikt vid maten för att den inte bara ska vara ett näringsriktigt energitillskott mellan passen utan för att den ska falla alla i smaken och vara ett uppskattat avbrott i allt som händer under lägret. Maten lagas på plats från grunden och det som serveras är klassiska favoriter som till exempel köttfärssås och spaghetti eller lasagne. Maten serverar vi i en enskild lokal där ni får en stund för er själva, utan att behöva interagera med andra gäster på anläggningen.

 

stugby västerås

 

Övernattning sker i vår stugby som ligger på gångavstånd från Björnögården med utsikt över Västeråsfjärden. Den består av tio stugor av olika storlekar där vi antingen kan inkvartera er i mindre stugor om 2-3 bäddar och 3-4 bäddar eller i våra två större stugor med 10 bäddar, kök och badrum. Det enda ni behöver ta med själva är lakan, sedan kan vi lova att ni sover gott. För den som är morgonpigg och har lite tur är det inte omöjligt att vakna upp och se hjortarna beta utanför på morgonen.

 

Träningsläger i två dagar inkluderar:

Dag 1:
Incheckning i stugbyn
Förmiddagspass i egen regi
Lunch
Eftermiddagspass i egen regi
Middag

Dag 2:
Frukost
Utcheckning
Förmiddagspass i egen regi
Lunch
Aktivitet: t.ex. klättring i höghöjdsbanan eller vår 8-kamp med kluriga samarbetsövningar
Hemresa

 

Pris
900 kr/person inkl. moms.

    Bokningsförfrågan träningsläger