Eldworkshop, konsten att göra upp eld

Pris: 5000kr
Att göra upp eld är en urgammal konst som många i vårt moderna samhälle inte längre behärskar. På vår eldworkshop varvar vi teori och praktik för att ni på ett lättsamt och roligt sätt ska få lära er detta tillsammans. Att själv kunna gör upp eld med endast en täljkniv och tändstål till hjälp ger inte bara nyttig kunskap, utan det är även fascinerande och roligt.
Anmälan

4-24 personer

1 h

Vår eldworkshop är en intressant och lärorik gruppaktivitet som vi arrangerar i vår grillkåta. Detta är en trevlig och annorlunda företagsaktivitet som alla kan vara med på. Tillsammans med en av våra inspirerande friluftsguider får ni lära er allt ni behöver veta för att göra upp eld från grunden. Vi visar, berättar och låter er själva utföra praktiska moment med täljkniv och tändstål.

 

Workshopen består av tre moment: förberedelser, tändning och fortsatt eldning. Frågeställningar som vi kommer att reda ut är till exempel vilket som är det bästa tändmaterialet, vilken sorts ved som bör användas och hur elden ska byggas upp för olika ändamål.

 

eldworkshop

 

Lokalen som vi håller till i är vår grillkåta. Det är en trevlig och rustik lokal med högt i tak, en härlig doft av torr björkved och en sprakande eld i mitten. Mitt i kåtan finns en stor eldstad med en skorstensfläkt som gör att det inte blir rökigt i kåtan när vi eldar. Runt eldstaden står sex bord med fasta bänkar draperade med fårskinn. Under workshopen sitter ni fyra vid varje bord.

 

Vi arrangerar aktiviteten året runt, men för att kunna genomföra den under vintern bör ni vara välklädda för att inte frysa. Trots att vi eldar i kåtan kommer temperaturen endast ligga på cirka 7-12 plusgrader.

 

Mat i grillkåtan

Kombinera gärna aktiviteten med en lunch eller middag. I grillkåtan serverar vi gärna något grillat, som vår grillade hamburgertallrik med högrevsburgare och pommes frites till exempel, eller så kan vi laga något gott på vår stekhäll direkt över elden. Läs mer om vad vi erbjuder här!

 

Tidsåtgång

Cirka 60 minuter.

 

Antal

Upp till 24 personer.

 

Pris

Startpris 5 000 kr, inkl. 10 personer.

Därefter (för person 11-24) 250 kr/person.

Pris exkl. moms.

    Bokningsförfrågan