Guidad tur på långfärdsskridskor

Pris: 400kr
Långfärdsskridskor är en rolig och nybörjarvänlig aktivitet som har blivit väldigt populärt i Västerås de senaste åren. Att friktionsfritt glida fram på Mälarisen där du i vanliga fall bara tar dig fram med båt ger en enorm frihetskänsla. Tillsammans med vår guide åker ni en trygg och säker tur och får samtidigt tips och hjälp för att lära er att åka ordentligt.
Anmälan

6-50 personer

2h

Vår guidade långfärdsskridskotur är en fantastisk möjlighet att få dela en riktig friluftsupplevelse med dina kollegor. På isen kommer ni att få uppleva hur kylan biter er i kinderna, höra hur skridskornas skär ekar i isen och alla ljud som en naturis ger i från sig. I bästa fall kikar även solen fram och får omgivningen att gnistra.

 

Tillsammans med vår guide åker ni en tur på Mälarisen vid Björnön anpassad efter er förmåga. Om det är snöfritt och isen känns säker kanske turen gå runt ön eller ut på Ridöfjärden. Men om det är gott om snö måste vi hålla oss till de plogade skridskobanorna, antingen i Hässlösundet eller på Västeråsfjärden.

 

Förkunskaper

För att kunna åka på en skridskotur krävs det att alla har en viss skridskovana, det vill säga att ni kan åka vanliga skridskor. Då är inte steget särskilt långt till att åka långfärdsskridskor och med tips och coachning från vår guide kommer ni snabbt att komma igång och ta er fram på isen. Om ni aldrig har åkt skridskor däremot blir en skridskotur för överambitiöst, då kan vi istället ändra upplägget till en ren nybörjarkurs där vi håller oss på isen nedanför Björnögården.

 

Utrustning som skridskor, pjäxor, hjälm och isdubbar får ni låna och vi inleder aktiviteten med att prova ut detta och ta på oss pjäxorna inomhus i värmen i vår sport- och friluftsbutik. Det enda ni behöver ha med er själva är varma kläder, men där rekommenderar vi att ni klär efter lager på lager-metoden det vill säga flera tunna lager.

 

Skridskoturen går utmärkt att avsluta i vår vedeldade bastu. I så fall ser vi till att den är uppvärmd och klar och att turen avslutas vid bryggan nedanför bastun så att ni kan gå direkt in i värmen.

 

Tidsåtgång

2 h.

 

Antal

Upp till 50 personer.

 

Pris

400 kr/person för 1-15 deltagare,
300 kr/person för följande 16-30 deltagare,
200 kr/person för följande 31-50 deltagare.

Pris exkl. moms.

    Bokningsförfrågan