Slipa och valla skidor i Västerås

Slipa och valla skidor i Västerås. I vår skidverkstad på Björnögården utför vi alla typer av servicejobb för alpint, längd och skridskor med hjälp av slipmaskiner från Wintersteiger och Prosharp. Vi kan till exempel hjälpa dig att slipa dina slalomskidor, valla dina längdskidor eller vässa dina skridskor. Vi har lång erfarenhet, gedigen kunskap och en modern maskinpark.

Inlämning

Du behöver inte avtala någon tid för att lämna in din utrustning, utan du gör det drop in när det passar dig. Vid inlämningen ser vi över din utrustning och ger dig en rekommendation på vilken service vi anser att den behöver. Du får reda på vad det kommer att kosta på en gång och vilket datum de kommer att vara klara. Läs mer om hur snabbt de kan bli klara under utlämning.

Utlämning

Vi utför inga servicejobb medan du väntar, utan vi servar endast utrustning tisdagar och torsdagar. Utifrån dessa premisser så avtalar vi ett datum då utrustningen kan hämtas redan vid inlämningstillfället. Utrustning som lämnas in senast måndag kan tidigast hämtas tisdag efter kl. 16.00 och så vidare.

Se över din utrustning i god tid innan den ska användas. Hårt sliten utrustning tar längre tid att serva. Vi uppskattar om du lämnar in den med god marginal för att vi ska kunna behålla den i några dagar och kunna serva den på bästa sätt. Vissa servicejobb består av många olika moment där utrustningen kan behöva vila mellan momenten.

ALPINSKIDOR & SNOWBOARDS

Maskinvallning: 149:-

Glidvallning och borstning av belagen med vallamaskin.

Ett par slalomskidor behöver vallas minst en gång per säsong för att inte belagen ska bli torra och tappa glidet. För dig som åker max en vecka per år duger det att maskinvalla skidorna.

Belagsreparation: 199:-

Pris per skida. All revor/skador fylls i och sicklas jämna.

Djupa repor med taggig kant eller revor som gått igenom belaget in till skidans kärna måste fyllas igen med nytt belagsämne. I det senare fallet kan annars fukt tränga in i skidan vilket i värsta fall kan få belaget att delaminera.

Sidokantslipning: 249:-

Slipning och hängning av stålkanter.

Ett par slalomskidor behöver i regel kantslipas minst en gång per säsong. Taggiga eller slöa kanter ger mycket sämre grepp när det är hårt före eller ren is.

Handvallning: 349:-

Glidvallning med vallajärn och borstning/polering med rotoborste.

Detta är alternativet för dig som åker mer än en vecka per år och vill att skidorna ska ha bästa möjliga prestanda. Skidorna vallas med Redcreek Fluor fri -1/-20.

Bindningsmontering: 449 kr

Montering av nya, eller ommontering av befintliga, alpinbindningar.

Vi hjälper dig att montera nya bindningar eller att flytta dina befintliga. Att montera ett par bindningar kräver, förutom kompetens, både rätt monteringsmall och rätt monteringsborr.

Standardservice skidor: 549:-

Kantslipning och hängning, stenslipning av belag och maskinvallning.

En standardservice ger dina skidor samma prestanda som när de var nya. Det behöver du göra om dina belag är slitna, repiga eller väldigt grå. Vi stenslipar då belagen för att de ska få en ny fräsch struktur som gör att de glider bra. Skidorna kantslipas och vallas också.

Premiumservice skidor: 699:-

Reparation av belag, kantslipning och hängning, stenslipning av belag och handvallning.

Samma service som ovan, med tillägget att vi först fyller igen alla större repor och skador med smält belagsämne innan vi stenslipar dem. Skidorna kantslipas och handvallas också.

Snowboardservice: 599:-

Planslipning av belag, kantslipning och hängning och handvallning.

Helrenovering av din bräda genom att vi planslipar och polerar den i vår bandslip för att få bort alla mindre repor och jämna till belaget. Sedan slipar vi kanterna och handvallar den.

LÄNGDSKIDOR

Rengöring: 149:-

Skidorna rengörs från fästvalla eller tejp.

För att vi ska kunna serva dina skidor måste de först vara ordentligt rengjorda. Det är ett nödvändigt, men smutsigt jobb, som vi kan utföra om du vill slippa det.

Fästvallning med tejp: 169:-

Fästvallning med Rex Universaltejp +5/-20 som räcker cirka 25 mil.

Att åka med vallatejp är ett bra alternativ för dig som vill slippa fästvalla skidorna inför varje tur. Tejpen fungerar bra i de flesta förhållanden, förutom i nysnö runt nollan för då klabbar det under.

Fästvallning med burk/klister: 249:-

Fästvallning med burk- eller klistervalla för aktuellt före.

Tejp och skinskidor i all ära, men ett par skidor som fästvallas rätt efter rådande förhållanden har alltid bättre prestanda. Vi hjälper dig att fästvalla dina skidor när du vill prestera på topp.

Glidvallning, standard: 349:-

Belagen mättas med grundvalla och toppas med glidvalla av standardkvalité (Redcreek Fluor fri -1/-20).

Ett par längdskidor behöver glidvallas minst en gång per veckas åkning för att de ska glida optimalt. Skidorna vallas genom att vallan smälts ned i belaget med ett vallajärn, därefter sicklas de av ordentligt och borstas och poleras sedan med en roterande vallaborste. Detta repeteras sedan med olika vallor.

Glidvallning, motion 449:-

Belagen mättas med grundvalla och toppas med glidvalla av motionskvalité (t.ex. Vauhti Up) och rillas efter aktuellt före.

Skidorna vallas på samma sätt som ovan. Men den sista vallan vi lägger på här är av bättre kvalité, vilket gör att den glider bättre. Som avslutning rillar vi skidorna med en tryckande riller efter aktuellt före för att ge dem optimal struktur.

Glidvallning, race: 549:-

Belagen mättas med grundvalla, toppas med med glidvalla av racekvalité (t.ex. Vauhti Pro) och rillas efter aktuellt före.

Skidorna vallas på samma sätt som ovan. Men den sista vallan vi lägger på här är av bästa möjliga kvalité för att de ska glida så bra som möjligt. Som avslutning rillar vi skidorna med en tryckande riller efter aktuellt före för att ge dem optimal struktur.

Stenslipning/strukturslipning: 299:-

Stenslipning/strukturslipning av skidorna. Observera att rengöring och vallning ej ingår.

Den viktigaste faktorn för att skidorna ska glida bra är att de har en bra struktur. Det får skidorna genom att de slipas i en stenslip som har dressats efter ett förutbestämt mönster. Om dina belag är slitna, matta eller väldigt repiga är det ett tecken på att de behöver stenslipas. Denna tjänst väljer du om du själv vill glidvalla skidorna efteråt.

Standardservice: 549:-

Stenslipning/strukturslipning, därefter mättas skidorna med grundvalla och toppas med glidvalla av standardkvalité (Redcreek Fluor fri -1/-20).

Skidor får optimalt glid genom en kombination av struktur och glidvalla, därför glidvallar vi skidorna åt dig efter att de har blivit slipade. Detta ger skidorna god prestanda för dig som bara åker skidor för nöjes skull.

Motionsservice: 649:-

Stenslipning/strukturslipning, därefter mättas skidorna med grundvalla och toppas med glidvalla av motionskvalité (t.ex. Vauhti Up).

Skidor får optimalt glid genom en kombination av struktur och glidvalla, därför glidvallar vi skidorna åt dig efter att de har blivit slipade. Detta ger skidorna mycket god prestanda när du är ute och tränar.

Tävlingsservice: 749:-

Stenslipning/strukturslipning, därefter mättas skidorna med grundvalla och toppas med glidvalla av racekvalité (t.ex. Vauhti Pro).

Skidor får optimalt glid genom en kombination av struktur och glidvalla, därför glidvallar vi skidorna åt dig med bästa möjliga valla efter att de har blivit slipade. Detta ger skidorna bästa möjliga prestanda när du ska åka ett lopp.

SKRIDSKOR

Slipning av hockey- eller konståkningsskridskor: 99:-

Skålslipning (radie 19 eller 22) av skenan enligt befintlig kurva. Observera att detta inte gäller för nya skridskor, se nedan.

Hockeyrör och konståkningsskridskor är skålslipade för att de ska få bra grepp i isen och kunna svänga snabbt. Men eggen är tunn och slits snabbt ned och därför behöver du slipa skridskorna regelbundet, minst en gång per veckas åkning, för att de ska fungera bra.

Slipning av nya skridskor: 149:-

Skål- eller planslipning av nya hockey/bandy/konståkningsskridskor, ej radieslipning.

Nya skridskor från fabrik saknar uppslipad egg, de behöver därför slipas ordentligt innan du kan åka på dem för första gången. Om du inte bad om att få skridskorna slipade när du köpte dem är de med andra ord oslipade. Men med denna slipning åtgärdar vi det.

Slipning av bandy- och långfärdskridskor: 149:-

Planslipning av skenan enligt skenans befintliga radie.

Bandy- och långfärdsskridskor saknar skål och är istället planslipade för att de ska ge bättre glid. Vår automatiska skridskoslip vässar skenan efter skridskornas befintliga radie genom att en snurrande sliptrissa åker fram och tillbaka längs skenan med ett jämnt tryck.