Grundkurs i havskajak

Pris: 800kr
Tycker du att paddling ser roligt, men en aning knepigt, ut? Då är vår grundkurs något för dig!

Under kursen rätar vi ut alla frågetecken och visar att paddling är en lättillgänglig och nybörjarvänlig aktivitet för alla åldrar. Kursen vänder sig till dig som aldrig paddlat havskajak tidigare, eller enbart provat några enstaka gånger, och som vill få tips och råd för att komma igång på egen hand. Vi går igenom säkerhet, i- och urstigning, styrtag och annat du behöver veta för att kunna paddla på ett tryggt och säkert sätt.
Anmälan

3-8 personer

2,5

Kursen utgår från bryggorna vid Sunnerstastugan. Vi samlas utanför caféet där startar vi med en teoretisk genomgång innan vi kliver i och paddlar en lämplig runda på Fyrisån/Ekoln för att du ska få lära dig paddlingens grunder och öva på olika styrtekniker.

 

Kursinnehåll:
baskunskap om kajak med tillbehör, säkerhetsgenomgång, i- och urstigning, rätt sittställning i kajaken, grundläggande paddelteknik och de vanligaste styrtagen samt förevisning av kamrat- och självräddning.

 

Kurslängd:
ca 2,5 h och 6-8 km paddling.

 

Detta ingår:
havskajak med paddel, flytväst och sittbrunnskapell, samt en av våra välmeriterade instruktörer.

 

Egen utrustning:
Om du inte har paddelspecifika kläder rekommenderar vi vanliga träningskläder för utomhusbruk, på vår och höst är underställ och en vindtät/vattenavvisande jacka bra, samt ett extra ombyte och handduk.

 

Antal deltagare:
Max tio stycken per kurs.

 

Pris:
800 kr inkl. utrustning (700 kr för dig som har egen kajak).