Isvakskurs med föreläsning

Pris: 100kr
Kom på en praktisk isvakskurs hos oss. Nu drar vi igång föreläsningar kring långfärdsskridskoåkning och avslutar med en praktisk del där du har möjlighet att bada isvak (även om isen inte har lagt sig). Jonas Ettemo som är en mycket aktiv skrinnare och en av grundarna till Facebookgruppen "Långfärdsskridsko i Uppsala" håller i en ca. en timmes lång genomgång av issäkerhet. Under föredraget kommer Jonas att gå igenom vilken och framförallt varför man behöver säkerhetsutrustning samt ge tips på hur man hittar de bästa skridskoisarna.
Anmälan

8-15 personer

2h

Att får lära sig iskunskap och prova på att bada isvak är inte bara en spännande och minnesvärd aktivitet, utan det kan också vara livsavgörande kunskaper att ha nytta av resten av livet.

På isvakslektionen får deltagarna möjligheten att själva testa på hur det går till att ta sig upp ur en isvak i vattnet vid kajakerna. Alltihopa övervakas av våra instruktörer. När vi har testat att bada isvak och ta oss upp ur vattnet kan vi sedan gå tillbaka till Sunnerstastugan där vi har omklädningsrum och en varm bastu att kunna värma upp oss i.

Tid: Ca. 2h
Antal platser: 15
Ingår: Isvakslektion, bastubad.

Parkering och buss:
Det finns gott om parkeringsmöjligheter till Sunnerstastugan.
Buss nr. 8 och 101 stannar precis utanför parkeringsplatsen till Sunnerstastugan. (Hållplats ”Sunnerstabacken”)