Teknikkurs längdskidor – Röd nivå

Pris: 800kr
Längdskidor är en rolig, men tekniskt krävande, aktivitet. På våra teknikkurser coachar vi dig i klassisk skidteknik och ger dig verktyg att jobba med för att du ska bli en bättre skidåkare. Oavsett nivå kommer din längdåkning bli mycket roligare framöver!
Anmälan

3-8 personer

2h

Röd nivå: Passar motionären som känner sig bekväm på skidorna och kan åka obehindrat runt spåret. På Röd nivå kommer vi beröra grunderna i klassisk skidåkning men vi kommer ganska fort röra oss framåt till att gå igenom lite mer avancerade tekniktips, så som den perfekta staktekniken och hur man diagonalar upp för de brantaste backarna.

 

Viktigt att tänka på i valet av vilken kurs man ska gå är att det främst handlar om att hamna i rätt grupp. Våra instruktörer kommer hjälpa alla med individuella tekniktips oavsett nivå, men det är roligare när man är i en grupp som är lika bra som en själv!

 

Plats: Kurserna hålls främst i Storvreta på Skogsvallens IP. Vi samlas på den södra parkeringen och delar ut utrustning till alla deltagare innan vi gemensamt går till skidspåret. Vid tävlingar eller liknande kan kurserna komma att flyttas, men detta meddelas i förväg till alla deltagare.

 

Utrustning: Eftersom det ofta är svårvallade förhållanden på konstsnö, det krävs ofta klister om det inte är kall nysnö, så erbjuder vi dig att konstnadsfritt låna moderna skintech-skidor på säsongens kurser. De ger mycket bra fäste oavsett snötyp och har blivit mycket populära se senaste åren på grund av enkelheten i att inte behöva valla inför varje pass. Dessutom glida skintech-skidor i de flesta fall lika bra som en klassisk skida.