Grundkurs i rullskidor

Pris: 800kr
Rullskidor är en rolig motionsform, som tränar både överkropp och kondition, men som samtidigt är skonsam för kroppen. Det är också den givna barmarksträningen för dig som tränar inför något skidlopp.

Våra grundkurser vänder sig till dig som aldrig åkt rullskidor, eller precis har börjat, och som vill få tips och råd för att komma igång och utöva det på säkert sätt. Kursen startar med en kort teoretisk genomgång innan vi ger oss ut och åker rullskidor. Under kursen kommer du få öva på grunderna i klassisk skidåkning samt lära dig lite tips och trix som kan hjälpa i ditt rullskidåkande.

Vid önskemål kan större fokus under kursen läggas på teknikcoachning för dig som har en del erfarenhet av skidåkning, men som vill finslipa tekniken inför t.ex. Vasaloppet.
Anmälan

3-8 personer

2h

Kursinnehåll:
Baskunskaper om rullskidornas uppbyggnad och funktion, grundläggande rullskidsteknik vid t.ex. start, stopp och nedförsbackar, den klassiska skidåkningens olika växlar, teknikcoachning samt tips och trix vid rullskidsåkning.

 

Kurslängd:
Ca 2 h. Distans varierar beroende på hur duktig du är. Fokus under lektionen är dock tekniken så räkna inte med att det blir ett hårt fysiskt pass.

 

Detta ingår:
Klassiska rullskidor med NNN-bindning, längdpjäxor och rullskidsstavar samt en av våra välmeriterade instruktörer.
Behöver du låna utrustning, meddela oss i samband med din anmälan.

 

Egen utrustning:
Cykelhjälm, ev. vätskebälte och cykel- eller längdskidshandskar (för att slippa skavsår i händerna).

 

Antal deltagare:
Minst tre och max åtta per kurs.

 

Pris:
800 kr inkl. utrustning.