Paddla kajak – grupp/företag

Pris: 790kr
En kajaktur i Uppsala är en fantastisk upplevelse. Njut av stillheten och naturen från en trygg kajak under guidning av oss. Vi har paketerat allt för att skapa den absolut bästa upplevelsen.
Anmälan

6-24 personer

3h

Ta med kollegorna på äventyr! 

Att paddla kajak är ett roligt och härligt sätt att tillsammans upptäcka Uppsalas vackra omgivningar, ett oslagbart sätt att komma nära naturenVi använder stabila och nybörjarvänliga kajaker och våra kunniga guider tar er med på ett oförglömligt äventyr. Vi arrangerar utflykter för så väl nybörjare som för mer erfarna paddlare.

 

Våra populära turer:

 

Sunnerstastugan – Kungshamn/Morga

 

 

 

 

Nybörjartur där vi tillsammans paddlar ut på sjön Ekoln från Fyrisån. Vår guide tar er tryggt längs med strandlinjen. Vi glider sakta fram i vattnet och njuter av omgivningarna och de idylliska vyerna. Vi kliver i land i det vackra naturreservatet Morga Hage där vi avnjuter vår picknick bland uråldriga ekar. Efter en välförtjänt paus vänder vi om och tar oss i behagligt tempo tillbaka till Sunnerstastugan.

 

 


 

Stadsparken – Sunnerstastugan

 

 

 

 

 

Vi möter upp er i stan med kajakerna och paddlar sedan medströms längs med Fyrisån. Detta är en behaglig och nybörjarvänlig tur där vi kommer nära naturen och får ta del av Fyrisåns rika djurliv och rogivande omgivningar, håll ögonen öppna för bävrar. Givetvis stannar vi för ett mysigt fikastopp längs vägen. Turen går att göra i omvänd riktning om ni önskar.

 

 


 

Stadsparken – Sävjaån tur & retur

 

 

Turen börjar i stan där vi möter upp er med kajakerna. Vi paddlar söderut längs med Fyrisån fram till Sävjaåns utlopp. Här förändras naturen och vi glider stillsamt fram genom lummig grönska och lågt hängande träd. Turen passar utmärkt för nybörjare men uppskattas även av vana paddlare. Vi har koll på bästa fikaplatsen längs vägen, och ni hinner njuta av ert kaffe i lugn och ro innan det är dags av vända om och paddla tillbaka till stan.

 

 


 

Sunnerstastugan – Flässjan – Krusenberg

 

 

Vill ni ge er ut på en något längre nybörjarvänlig paddling rekommenderar vi en tur till Krusenberg. Vi paddlar tillsammans ut på sjön Ekoln förbi kohagar, stränder och klippor. Vi gör ett fikastopp i den fina badviken på lilla hjärtformade ön Flässjan. Ta med badkläderna om du är sugen på ett dopp. Härifrån återstår endast en kortare paddling innan vi når Krusenberg där ni blir upphämtade efter en härlig kajaktur.

 

 


 

Wiks Slott – Sunnerstastugan


 

 

Det här är den perfekta turen för er som haft frukost och morgonkonferens på Wiks Slott. Med slottet i ryggen tar vi sikte på Sunnerstastugan. Nu väntar en härlig dag med paddling på Ekoln. Vi glider stillsamt fram över det spegelblanka vattnet och insuper den friska luften och den vackra naturen.  Våra guider tar er med till sina smultronställen, de har koll på vackraste klipporna och stränderna där vi kan ta oss i land för att ta en fikapaus, och tid finns för den som önskar ta sig ett dopp. Väl i Sunnersta kan vi ha bastun redo för er!

 

 


 

Funbo kyrka – Sunnerstastugan


 

 

Mysig paddling med fina naturupplevelser. Vi möter upp er i Uppsala, och påbörjar vår heldagsutflykt vid Funbo kyrka där kliver i vattnet med kajakerna. Vi paddlar längs med den smala och slingriga Sävjaån, där vi möts av frodig grönska. Här får ni uppleva pirret i magen när vattnet strömmar på lite extra. Det här är en äventyrlig tur men ni behöver inte vara erfarna paddlare. Här bjuds flera trevliga stopp längs vägen, vi har med oss fika och en välfylld lunchkorg. Sista sträckan till Sunnerstastugan paddlar vi i rofylld miljön längs med Fyrisån. Våren är bästa tiden för denna tur när vattnet står som högst.

 

 


 

Storvreta – Uppsala City


 

 

Vi startar i Storvreta och en härlig heldagsutflykt längs med Fyrisån väntar. Turen passar den som vill ha lite mera utmaning, och med fördel paddlat lite förut. Sträckan har några svårare passager och lyft, men där vi naturligtvis hjälps åt. Ån slingrar sig genom det öppna landskapet, och vi passerar Vallsgärde gravfält och Strorvads badplats. Vid smultronstället Ulva Kvarn har vi ett naturligt stopp och njuter av den härliga atmosfären och en bit mat. Sista sträckan mot Uppsala paddlar vi i lugnt tempo i en rofylld miljö innan vi slutligen når vårt mål.

 

 


 

Dannemorasjön – Vattholma


 

 

Det här en magisk kajaktur längs med Fyrisåns allra finaste sträcka. Den kräver att ni är lite äventyrliga och kanske även paddlat någon gång förut. Ni får uppleva fantastiskt natur och de rika djurlivet på nära håll, i området finns mycket fåglar, men även bävrar. Vi passerar naturreservat, vacker skog och fina ängar, längs med den slingriga ån. Vi har såklart med oss välsmakande matsäck och gör mysiga stopp längs vägen. 

 

Vi möter upp er i Uppsala och påbörjar vår tur vid Dannemorasjön. Innan vi ger oss ut i vattnet får ni en grundlig säkerhetsgenomgång. Våra erfarna guider ser till att ni känner er trygga och delar med sig av sin kunskap om naturen och området. Vi paddlar i lugnt tempo och insuper den fina naturen.  Strax innan Skyttorp byts den ”djugellika”  naturen ut mot vacker skog. I Skyttorp blir landskapet mer öppet och så småningom passerar vi vackra Salsta slott. Efter en härlig heldagsutflykt nöjda och glada når vi vårt mål det lilla brukssamhället Vattholma. Transport tillbaka till Uppsala ingår.

Vårt mål är att ge er den ultimata upplevelsen och minnesvärd tur! 

 

Tillval: Dela upp sträckan på 2 halvdagar med en övernattning i tält längs vägen. Middag vid lägerelden.

 

 


 

Uppsala – Stockholm


 

 

Tredagarstur som finns på mångas “bucketlist”  Ett härligt äventyr för er som söker en riktig utmaning. Vi paddlar från Sunnerstastugan med målet att nå Stockholm. I höjd med Skokloster Slott slår vi upp nattens tältläger och lagar en god middag över elden. Efter frukost paddlar vi vidare mot Sigtunas pittoreska stadskärna där det kanske passar sig med ett glasstopp. Efter ytterligare en dags paddling i behagligt tempo slår vi upp tältet vid Stäket för att vila oss inför sista sträckan in till Rolambshovsparken i Stockholm via Drottningholm.

 

 


 

 

Vad ingår:

Utrustning: kajak, paddel, kapell, flytväst. Utbildad kajakguide.

Genomgång av utrustning och grundläggande säkerhet. Tips på paddlingsteknik.

Mat: fika, lunch eller helpension beroende på turens längd.  

Transport: i vissa av turerna.  

Vid övernattning: All nödvändig utrustning- så som tält, sovsäck, liggunderlag, stormkök.

Förvaring av bagage och värdesaker i Sunnerstastugan 

 

Förkunskaper:

Inga förkunskaper krävs. Vi tipsar gärna om paddlingsteknik, men vi kommer inte utbilda i kajakpaddling. Önskar ni det rekommenderar vi att ni går vår grundkurs i kajak först. Simkunnighet är ett krav. 

 

Vad behövs: 

Kläder att paddla i (oömma fritidskläder), vattentåliga skor,
ombyte och eventuellt regnkläder, vattentät påse att packa kläderna i, badkläder + handduk, 
keps/solhatt, solkräm, solglasögon, vattenflaska  

 

Bokning:

Fyll i formuläret nedan, maila eller ring oss. Vi återkopplar så snart vi kan med information och följdfrågor för att skapa en lyckad aktivitet. 

 

Anpassning:

Turerna ovan är våra uppskattade favoriter, men vi anpassar givetvis och skräddarsyr utefter era önskemål. Berätta hur ni vill lägga upp aktiviteten, så löser vi det!

    Intresseanmälan, kontakta mig!    Antal deltagare:

    Meddelande: