Mitt i naturen, nära staden… 

Upptäck Aktivt Uteliv Sunnerstastugan – det perfekta stället för en dag full av äventyr i naturen! Här kan du prova på paddling, mountainbiking, skidåkning och andra roliga aktiviteter, och njuta av fantastiska våfflor på Våffelbruket. 

Kom och upplev en dag med hela familjen, kompisgänget eller företaget! 

Här är gänget!

Erik

Grundare och Äventyrskapten

Hallå där! Jag är Erik, hjärtat och själen bakom Aktivt Uteliv sedan 2015. Inte bara en äventyrare och utforskare, utan också din personliga glädjespridare i det vilda. Jag brinner för att leda folk ut i naturens skönhet, att se deras ögon lysa upp när de upplever och lär sig nytt.

Redo för ditt nästa äventyr? Då ses vi snart!

Rebecka

Äventyrsguide och din partner i grupp- och företagsevent

Med ett ständigt leende på läpparna och äventyr i sinnet – det är vår Rebecka det! Hon är den där guiden som verkligen går det lilla extra för att din upplevelse ska bli oförglömlig. Från att glida fram på Fyrisån under en kajaktur till att upptäcka bäverns hemliga liv, hon ser till att varje stund med henne blir minnesvärd. Och när det kommer till grupper och företagsevent? Lita på att Rebecka håller i taktpinnen!

På fritiden? Hon tar utmaningen att sprinta genom skogen och förbereder sig för att klara av en svensk klassiker. Och när snön faller finner du henne antingen i pudersnö eller på pisten. På sommaren? Hon har siktet inställt på Kebnekaise.

Redo för en oförglömlig gruppaktivitet? Rebecka väntar på ditt samtal!

Peter

Äventyrsguide och mästare bakom paddeln

När det gäller Peter, handlar det om mer än bara kajakpaddling – även om han verkligen är en mästare med paddeln i handen! Hans mix av erfarenhet, kunskap och ren glädje är något som du kommer att märka direkt när du är ute på vattnet med honom. Han har fört sina kajakskickligheter från sin egen verksamhet på Gotland rakt in till oss, och vi är superglada för det.

Men med Peter handlar det inte bara om vatten. Längdskidåkning och cykling fyller upp hans dagar när han inte paddlar. Har du hört hans berättelse om Narviksfjället med turskidor? Äventyret slutar aldrig! Och för denna sommar? Han förbereder sig för en två veckors landsvägscykelresa i soliga Nice.

Om du letar efter någon som kan visa dig naturens skönhet på vattnet, är Peter din guide. Vänta inte för länge, boka ett äventyr med honom nu!

Micke

MTB-Guru och Skogens Sändebud

Om du någonsin undrat hur det känns att dominera stigar och skogsmarker på två hjul, är Micke din man! Denna MTB-legend har tillbringat mer tid i sadeln än de flesta och har till och med tävlat på elitnivå. Det är dock inte bara talang som driver honom – det är passion. Uppsala har mycket att erbjuda när det kommer till naturskön cykling, och Micke känner till varenda vrå.

Men för Micke handlar det inte bara om att ratta en cykel; det handlar om att dela den känsla av frihet och upprymdhet som bara en stig kan erbjuda. Han ser mountainbike som en resa, en möjlighet att pusha ens gränser och upptäcka nya delar av sig själv. Hans glädje? Att se sina elever blomstra, både på stigarna och i livet.

Så, om du är redo att utforska skogarnas magi och kanske även dig själv en smula, kan ingen vägleda dig bättre än Micke.

Thomas

Butik, uthyrning och verkstad

Träffa Thomas, vår 16-åriga kraftfulla naturälskare! När han inte hjälper kunder i butiken eller fixar i verkstaden, hittar du honom ofta på mountainbike-spåren eller pumpandes järn. Vintern? Ja, då byter han landskap för snötäckta backar och brädan under fötterna. Med två säsonger hos Aktivt Uteliv under bältet, har Thomas en fantastisk förmåga att matcha kunderna med rätt utrustning och ge den service de förtjänar.

Kom in och låt Thomas guida dig till ditt nästa utomhusäventyr!

Walle

Butik, uthyrning och gruppaktiviteter 

Möt Walle, vår gymnasieelev med ett öga för detaljer och en passion för äventyr. Trots hans unga ålder har han redan förvärvt en skicklighet som sträcker sig över 1,5 år hos Aktivt Uteliv. Han är den där pålitliga kompisen i butiken som vet exakt vad du behöver för ditt nästa äventyr. Och när vi behöver extra muskler och skratt under gruppaktiviteter? Ja, då är Walle vår man. Utanför jobbet är han en fotbollsentusiast och en mountainbike-älskare. Men, håll ögonen på honom när det blir snösäsong, för där i backen, när han svischar ner i friåkning, är han i sitt rätta element. Och ja, vi kommer alla att heja när han tävlar i ”Ride the Cow” i Hemavan. Hans drömmar? Att sväva ner de snötäckta backarna i Alaska med en helikopter som transport.

Letar du efter alpina tips eller bara en genuin rekommendation? Walle är din guide!

Ebba

Butik och uthyrning 

Möt vår solstråle i butiken, Ebba! Med ett ständigt leende på läpparna och en outtröttlig entusiasm hjälper hon dig att hitta rätt utrustning för ditt nästa äventyr. Ebba har en genuin passion för naturen, men när hon inte är hos oss sätter hon segel och rider på vågorna. Med ett junior SM-guld i segling i ryggen och deltagande i JVM i Italien, är det uppenbart att vinden verkligen är hennes spelplan. Men när snön faller? Då är det skidorna som tar över, med Åre som hennes favoritdestination. Men, psst, mellan oss, hon drömmer om att tillbringa en säsong utomlands på skidor. Vi är otroligt glada över att ha denna mångsidiga talang i vårt team och hoppas att hon stannar med oss länge.

Så när du nästa gång kliver in i vår butik, leta efter Ebba och få de bästa tipsen för ditt utomhusäventyr!

Anton

Butik, uthyrning och verkstad 

Anton är vår klippa i verkstaden, han fixar allt från maskinvallning till helrenoveringar.  Med ett glatt leende kan du alltid räkna med bästa service och goda råd. Han är en stolt scout i grunden, som kan allt om hur man bygger vindskydd och gör upp eld. Han älskar att fjällvandra, åka skidor och tälta. Och smiter gärna iväg på en fjällsemester lite då och då. 

Lars

Guide & instruktör

Lars är vår specialist på långfärdsskridskor, och håller teknikkurser och guidar dig på våra skridskoturer. Lars är också en inbiten skidåkare som tog skidlärarexamen redan 1979 och jobbade som skidläraren många säsonger efter det. De senaste 35 åren har han fokuserat på Telemark och har bla. drivit Telemarkslägret i Fjätervålen. Numera är hans passion toppturer och Norge är destinationen som gäller.   

Waldemar

Guide & instruktör

Waldemar är vår skidentusiast, han är instruktör på våra kurser i längdskidåkning och sommartid håller han kurser i rullskidor och SUP. Waldemar gillar äventyr och åkte bla 40 mil rullskidor på 24 h, och ställde i år upp i Vasaloppets elitled i år. Han brinner för att se människor som aldrig åkt skidor lära sig och det gläder honom extra mycket att sen träffa personerna i skidspåret och de är helt hooked på längdskidåkning.  


Välkommen till Aktivt Uteliv Sunnerstastugan

OBS. 5/12 har vi öppet kl 16.00-18.00. Dvs. stängt fram till 16.00.

Tel: 018-108804

uppsala@aktivtuteliv.nu

Aktivt Uteliv Sunnerstastugan

Dag Hammarskjölds Väg 270
75652 Uppsala

Måndag10.00-18.00
Tisdag10.00-18.00
Onsdag10.00-18.00
Torsdag10.00-18.00
Fredag10.00-18.00
Lördag10.00-16.00
Söndag10.00-16.00
Utanför våra öppettider har vi skåp för utlämning och retur, hör av dig om du vill använda det alternativet.

Öppettider Café
(Obs – Kaffe & fikabröd)

Samma som Aktivt Uteliv


ÖPPETTIDER UNDER VALBORG

29/4Stängt
Sista aprilStängt
1:a majStängt
2:a majStängt
3:e majStängt
Skåpen går även att använda utanför öppettider.

  Kontaktformulär


  Öppettider butik:

  OBS. Stängt 29/4 – 3/5

  Ordinarie öppettider
  Mån-Fre:
  10.00-18.00
  Lör-Sön:
  10.00-16.00