Mitt i naturen, nära staden… 

Upptäck Aktivt Uteliv Sunnerstastugan – det perfekta stället för en dag full av äventyr i naturen! Här kan du prova på paddling, mountainbiking, skidåkning och andra roliga aktiviteter, och njuta av fantastiska våfflor på Våffelbruket. 

Kom och upplev en dag med hela familjen, kompisgänget eller företaget! 

Här är gänget!

Erik

Grundare och eldsjäl

Hej där! Jag heter Erik och driver Aktivt Uteliv sen 2015. Jag är en äventyrare, utforskare och skapare av glädje! Jag älskar att ta med mig människor ut i naturen och se dem ha kul medan de utvecklas och lär sig nya saker.

Är du redo för äventyr, välkommen till oss! 

Rebecka

Äventyrsguide, grupp och företagsevent

Rebecka sprider glädje och tar dig gärna med på spännande äventyr! Hon vill alltid ge sina kunder minnesvärda upplevelser och guidar bla. våra härliga kajakturer och bäversafaris på Fyrisån. Rebecka är också van att ta hand om våra grupper och företagsevent. Privat har hon samma energi, springer gärna i skogen och tränar inför en Svensk klassiker. Vintertid älskar hon både att nöta pist och åka puder och i sommar planerar hon att bestiga Kebnekaise. 

Kontakta Rebecka för nästa företagsevent!  

Peter

Äventyrsguide och kajakinstruktör 

Peter har en oslagbar kombination av erfarenhet, kunskap och entusiasm som verkligen lyser igenom. Han guidar dig på våra kajakutflykter och kurser. Han har drivit eget kajakföretag på Gotland, men nu landat hos oss. Utöver kajakpaddlingen älskar han längdskidåkning och cykling. Ett av hans häftigaste minne är Narviksfjället med turskidor. I sommar ser han framemot 2 veckors landsvägscykling i Nice.  

Låt Peter visa dig det vackra i naturen och leda dig genom äventyr! 

Micke

Mountainbikeinstruktör

Micke, vår erfarna och passionerade mountainbike-instruktör, har ägnat stora delar av sitt liv till mountainbike och tävlat på elitnivå. Han brinner för att föra över sin kunskap till andra och samtidigt visa upp Uppsalas fina natur. Naturen är hans stora källa till styrka och energi. Micke älskar att se deltagare utvecklas både på och utanför cykeln, och våga tänja på sina personliga gränser.  

Låt Micke guida dig i en trygg och positiv miljö!  

Thomas

Butik, uthyrning och verkstad

Det här är 16-åringen som gillar att träna och att vara ute i naturen. Cykla mountainbike och styrketräna är hans favorithobbies, och på vintern tillbringar han mycket tid på brädan. Har jobbat de senaste två vintrarna på Aktivt Uteliv och gör allt från verkstadsjobb till att hjälpa kunder hitta rätt utrustning. Thomas är serviceinriktad och mån om att få nöjda kunder.

Walle

Butik, uthyrning och gruppaktiviteter 

Walle pluggar på gymnasiet men har redan jobbat hos oss 1,5 år. Han har koll på det mesta vad gäller uthyrning, och hjälper dig att hitta rätt utrustning. Han är också en grym extra resurs på våra gruppaktiviteter. På fritiden spelar han fotboll och cyklar mountainbike, men hans stora passion är friåkning, där han är en riktig stjärna. I april tävlar han i ”Ride the Cow” i Hemavan. Vi hejar såklart på honom! Nästa äventyr han drömmer om är Heliskiing i Alaska. 

Walle delar gärna med sig av sina tips, särskilt inom alpint!

Ebba

Butik och uthyrning 

Det här är Ebba, en härlig och positiv tjej som du möter i vår butik. Hon är alltid redo att hjälpa dig med tips gällande utrustning och utflyktsmål. Hon gillar att vara ute i naturen, hennes stora passion är segling. Förra sommaren vann hon junior SM i segling, och 2019 deltog i JVM i Italien. Vintertid är det alpint som gäller för Ebba, Åre är favorit skidorten, men drömmen är att “säsonga” utomlands. Vi är stolta över att ha Ebba i vårt team och hoppas hon blir kvar.  

Tveka inte att fråga henne om råd nästa gång du besöker oss! 

Anton

Butik, uthyrning och verkstad 

Anton är vår klippa i verkstaden, han fixar allt från maskinvallning till helrenoveringar.  Med ett glatt leende kan du alltid räkna med bästa service och goda råd. Han är en stolt scout i grunden, som kan allt om hur man bygger vindskydd och gör upp eld. Han älskar att fjällvandra, åka skidor och tälta. Och smiter gärna iväg på en fjällsemester lite då och då. 

Lars

Guide & instruktör

Lars är vår specialist på långfärdsskridskor, och håller teknikkurser och guidar dig på våra skridskoturer. Lars är också en inbiten skidåkare som tog skidlärarexamen redan 1979 och jobbade som skidläraren många säsonger efter det. De senaste 35 åren har han fokuserat på Telemark och har bla. drivit Telemarkslägret i Fjätervålen. Numera är hans passion toppturer och Norge är destinationen som gäller.   

Waldemar

Guide & instruktör

Waldemar är vår skidentusiast, han är instruktör på våra kurser i längdskidåkning och sommartid håller han kurser i rullskidor och SUP. Waldemar gillar äventyr och åkte bla 40 mil rullskidor på 24 h, och ställde i år upp i Vasaloppets elitled i år. Han brinner för att se människor som aldrig åkt skidor lära sig och det gläder honom extra mycket att sen träffa personerna i skidspåret och de är helt hooked på längdskidåkning.  


Välkommen till Aktivt Uteliv Sunnerstastugan

Tel: 018-108804

uppsala@aktivtuteliv.nu

Aktivt Uteliv Sunnerstastugan

Dag Hammarskjölds Väg 270
75652 Uppsala

Måndag10.00-18.00
Tisdag10.00-18.00
Onsdag10.00-18.00
Torsdag10.00-18.00
Fredag10.00-18.00
Lördag10.00-16.00
Söndag10.00-16.00
Utanför våra öppettider har vi skåp för utlämning och retur, hör av dig om du vill använda det alternativet.

Öppettider Café

Våffelbruket
Mån – Tors Stängt
Fre – Sön 10.00-18.00


Helgdagar

30:e aprilStängt
1:a maj10.00-16.00
18:e maj10.00-16.00
Utanför våra öppettider har vi skåp för utlämning och retur, hör av dig om du vill använda det alternativet.

  Kontaktformulär


  Öppettider butik:

  Mån: 10.00-18.00
  Tis: 10.00-18.00
  Ons:
  10.00-18.00
  Tor:
  10.00-18.00
  Fre:
  10.00-18.00
  Lör:
  10.00-16.00
  Sön:
  10.00-16.00

  Öppettider café:

  Måndag - Torsdag: Stängt

  Fredag: 11.00-18.00

  Lördag - Söndag: 11.00-18.00