Häng med oss på äventyr! 

Upptäck den vackra naturen i Uppsala på våra guidade kajakturer! Paddling är perfekt för dig som vill vara aktiv och samtidigt vistas utomhus och njuta av naturen. Vi använder stabila och nybörjarvänliga kajaker och våra kunniga guider tar dig med på ett oförglömligt äventyr. Vi arrangerar utflykter för så väl nybörjare som för mer erfarna paddlare.

Våra populära turer:

Sunnerstastugan – Kungshamn/Morga

Nybörjartur där vi tillsammans paddlar ut på sjön Ekoln från Fyrisån. Vår guide tar dig tryggt längs med strandlinjen. Vi glider sakta fram i vattnet och njuter av omgivningarna och de idylliska vyerna. Vi kliver i land i det vackra naturreservatet Morga Hage där vi avnjuter vår picknick bland uråldriga ekar. Efter en välförtjänt paus vänder vi om och tar oss i behagligt tempo tillbaka till Sunnerstastugan.


Stadsparken – Sunnerstastugan

Vi möter upp dig i stan med kajakerna och paddlar sedan medströms längs med Fyrisån. Detta är en behaglig och nybörjarvänlig tur där vi kommer nära naturen och får ta del av Fyrisåns rika djurliv och rogivande omgivningar, håll ögonen öppna för bävrar. Givetvis stannar vi för ett mysigt fikastopp längs vägen. Turen går att göra i omvänd riktning om ni önskar.


Stadsparken – Sävjaån tur & retur

Turen börjar i stan där vi möter upp dig med kajakerna. Vi paddlar söderut längs med Fyrisån fram till Sävjaåns utlopp. Här förändras naturen och vi glider stillsamt fram genom lummig grönska och lågt hängande träd. Turen passar utmärkt för nybörjare men uppskattas även av vana paddlare. Vi har koll på bästa fikaplatsen längs vägen, och ni hinner njuta av ert kaffe i lugn och ro, innan det är dags av vända om och paddla tillbaka till stan.


Sunnerstastugan – Flässjan – Krusenberg

Vill du ge dig ut på en lite längre nybörjarvänlig paddling rekommenderar vi en tur till Krusenberg. Vi paddlar tillsammans ut på sjön Ekoln förbi kohagar, stränder och klippor. Vi gör ett fikastopp i den fina badviken på lilla hjärtformade ön Flässjan. Ta med badkläderna om du är sugen på ett dopp. Härifrån återstår endast en kortare paddling innan vi når Krusenberg där ni blir upphämtade efter en härlig kajaktur.


Wiks Slott – Sunnerstastugan

Paddlingen påbörjas i vacker slottsmiljö. Med slottet i ryggen tar vi sikte på Sunnerstastugan. Nu väntar en härlig dag med paddling på Ekoln. Vi glider stillsamt fram över det spegelblanka vattnet och insuper den friska luften och den vackra naturen. Våra duktiga guider tar dig med till sina smultronställen. Vi avnjuter den välsmakande lunchen i lugn och ro och tid finns för den som önskar ta sig ett dopp.


Funbo kyrka – Sunnerstastugan

En mysig tur där vi får uppleva den fina naturen. Vi paddlar längs med den smala och slingriga Sävjaån, där vi möts av frodig grönska. Här får du uppleva pirret i magen när vattnet strömmar på lite extra. Det här är en äventyrlig tur men du behöver inte vara erfaren paddlare. Flera trevliga stopp längs vägen, vi har med oss fika och en välfylld lunchkorg. Sista sträckan till Sunnerstastugan paddlar vi i rofylld miljön längs med Fyrisån. Våren är bästa tiden för denna tur när vattnet står som högst.


Storvreta – Uppsala City

Vi startar i Storvreta och en härlig heldagsutflykt längs med Fyrisån väntar. Turen passar den som vill ha lite mera utmaning, och med fördel paddlat lite förut. Sträckan har några svårare passager och lyft, men där vi naturligtvis hjälps åt. Ån slingrar sig genom det öppna landskapet, och vi passerar Vallsgärde gravfält och Strorvads badplats. Vid smultronstället Ulva Kvarn har vi ett naturligt stopp och njuter av den härliga atmosfären och en bit mat. Sista sträckan mot Uppsala paddlar vi i lugnt tempo i en rofylld miljö innan vi slutligen når vårt mål. 


Dannemorasjön – Vattholma

Häng med på ett riktigt äventyr! En oförglömlig kajaktur och heldagsutflykt längs med Fyrisån. Här får du uppleva den varierande naturen då vi passerar naturreservat, vacker skog och fina ängar, njuta av den friska luften och se det rika djurlivet längs med den smala och slingriga ån. Vi avnjuter en välsmakande lunch i det fria och gör andra små mysiga stopp längs vägen. 

Vi möter upp gruppen i Uppsala och tar oss av till Dannemorasjön, innan vi ger oss ut på vattnet får ni en säkerhetsgenomgång. Det är en fördel om du paddlat tidigare och är lite äventyrligt lagd. Våra erfarna guider delar med sig av sin kunskap om naturen och området. Vi paddlar i lugnt tempo och insuper den fantastiska naturen. Vi garanterar en minnesvärd tur! 


Uppsala – Stockholm

Tredagarstur som finns på mångas “bucketlist” Ett härligt äventyr för dig som vill ha en riktig utmaningen. Vi paddlar från Sunnerstastugan med målet att nå Stockholm. I höjd med Skokloster Slott slår vi upp nattens tältläger och lagar en god middag över elden. Efter frukost paddlar vi vidare mot Sigtunas pittoreska stadskärna där det kanske passar sig med ett glasstopp. Efter ytterligare en dags paddling i behagligt tempo slår vi upp tältet vid Stäket för att vila oss inför sista sträckan in till Rolambshovsparken i Stockholm via Drottningholm.


Vad ingår:

Utrustning: kajak, paddel, kapell, flytväst. Utbildad kajakguide.

Genomgång av utrustning och grundläggande säkerhet. Tips på paddlingsteknik.

Mat: fika, lunch eller helpension beroende på turens längd.  

Transport: i vissa av turerna.  

Vid övernattning: All nödvändig utrustning- så som tält, sovsäck, liggunderlag, stormkök.

Förvaring av bagage och värdesaker i Sunnerstastugan 

Förkunskaper:

Inga förkunskaper krävs. Vi tipsar gärna om paddlingsteknik, men vi kommer inte utbilda i kajakpaddling. Önskar ni det rekommenderar vi att ni går vår grundkurs i kajak först. Simkunnighet är ett krav. 

Vad behövs: 

Kläder att paddla i (oömma fritidskläder), vattentåliga skor,
ombyte och eventuellt regnkläder, vattentät påse att packa kläderna i, badkläder + handduk, 
keps/solhatt, solkräm, solglasögon, vattenflaska  

Bokning:

Fyll i formuläret nedan, maila eller ring oss. Vi återkopplar så snart vi kan med information och följdfrågor för att skapa en lyckad aktivitet. 

Anpassning:

Turerna ovan är våra uppskattade favoriter, men vi anpassar givetvis och skräddarsyr utefter era önskemål. Berätta hur ni vill lägga upp aktiviteten, så löser vi det!