Teknikkurs längdskidor – Blå nivå

Pris: 800kr
Längdskidor är en rolig, men tekniskt krävande, aktivitet. På våra teknikkurser coachar vi dig i klassisk skidteknik och ger dig verktyg att jobba med för att du ska bli en bättre skidåkare. Oavsett nivå kommer din längdåkning bli mycket roligare framöver!
Anmälan

3-8 personer

2h

Blå nivå: Passar dig som åkt skidor när du var yngre och vill börja igen, eller nybörjaren som har åkt skidor ett par gånger de senaste åren. På Blå nivå börjar vi med en lite kortare teoretisk genomgång innan vi börjar åka skidor. Vi kommer gå igenom alla grunder på platten men sedan ge oss iväg och åka i de mer kuperade delarna av skidspåret (tänk på att vi bor i Uppland och de kuperade delarna fortfarande är ganska platta).

 

Viktigt att tänka på i valet av vilken kurs man ska gå är att det främst handlar om att hamna i rätt grupp. Våra instruktörer kommer hjälpa alla med individuella tekniktips oavsett nivå, men det är roligare när man är i en grupp som är lika bra som en själv!

 

Plats: Kurserna hålls främst i Storvreta på Skogsvallens IP. Vi samlas på den södra parkeringen och delar ut utrustning till alla deltagare innan vi gemensamt går till skidspåret. Vid tävlingar eller liknande kan kurserna komma att flyttas, men detta meddelas i förväg till alla deltagare.

 

Utrustning: Eftersom det ofta är svårvallade förhållanden på konstsnö, det krävs ofta klister om det inte är kall nysnö, så erbjuder vi dig att konstnadsfritt låna moderna skintech-skidor på säsongens kurser. De ger mycket bra fäste oavsett snötyp och har blivit mycket populära se senaste åren på grund av enkelheten i att inte behöva valla inför varje pass. Dessutom glida skintech-skidor i de flesta fall lika bra som en klassisk skida.