Kurs i mountainbike – Grön Nivå

Pris: 800kr
Häng med på MTB-kurs grön nivå och lär dig grunderna tillsammans med vår instruktör och andra cyklister på samma nivå som dig. Vi hoppas kunna smitta av oss kring tjusningen med cykling i skogen. För att du ska kunna hänga med på Aktivt Utelivs MTB-Grundkurs nivå Grön behöver du inte ha några förkunskaper, du har kanske kört lite mtb men kan t.ex. tycka att det är svårt att hitta rätt växlar när du cyklar på stigarna och få flyt i cyklingen. (Steg 1/3 av våra MTB-kurser)
Anmälan

3-8 personer

2 h

 Vad lär du dig?
Du lär dig att köra mtb på grön mtb-led på ett säkert sätt och med god teknik. Gröna MTB-leder är i huvudsak skogsvägar och stigar utan svårare inslag av rötter, stenar, backar etc. Det innebär bl a att du kommer att lära dig:
• Grundläggande broms- och växlingsteknik
• Starta och stanna i terrängbacke
• Röra sig och förflytta din kropp på cykeln med god balans
• Rulla över mindre hinder (rot/stock/sten)
• Förklara och motivera stigcyklistens ”vett och etikett”, dvs hänsyn mot vandrare, ryttare, marker etc.
• Beskriva hur man bör vara utrustad vid terrängcykling vad gäller t ex klädsel, verktyg och reservdelar

 

Startplats
Kursen utgår från butiken i Sunnerstastugan där vi startar med en teoretisk genomgång och teknikträning innan vi ger oss ut och cyklar på åsen och skogarna i närheten.

 

Kurslängd:
ca 2 h och ca. 15km cykling.

 

Detta ingår:
Fullt utrustad mountainbike från Merida och en av våra duktiga instruktörer.
Egen utrustning: cykelhjälm, löparskor, cykelbyxor alt. långbenta löpartights, vattenflaska, ev. cykelhandskar och tunn vindtät jacka (vid väderomslag).

 

Antal deltagare:
Max åtta per kurs. OBS. Ring oss innan anmälan för att försäkra er om att vi har en cykel som passar junioren i storlek.

 

Pris:
800 kr inkl. utrustning

 

Datum:
Klicka på anmälan ovan för att se tillgängliga datum.

 

Boka ett eget datum
Om du samlar ihop en grupp på fem personer (upp till 20) går det att boka grundkurs i mountainbike for ett slutet sällskap, för var åttonde deltagare tillkommer in instruktör. Skicka en förfrågan via formuläret nedan.