4,799kr

Åsnes Amundsen är en styv och vallningsfri turskida för långa fjälläventyr och expeditioner. Skidan är anpassad för ospårad terräng och för att ta sig fram på skoterspår i fjällvärlden men funkar till viss del även i längdspår. Att dra pulka eller bära tung ryggsäck funkar utmärkt på denna skida. Fungerar även perfekt för dig som är lite tyngre och behöver en styvare skida.

 

Dem långa stålkanterna ger bra grepp på isigt underlag eller om man åker utför. Fästzonen är mönstat som fiskfjäll och ger bra fäste. Vill man ha ännu bättre fäste finns det möjlighet att sätta på korta stighudar över fiskfjällen. Ska man dra pulka eller ta sig an långa, branta backar kan man även ha långa stighudar som sträcker sig under hela skidan.

 

Denna turskida är otroligt populär och finns i våran uthyrning. Den tål en hel del äventyr och är trygga att använda i många år!

 

Rekommenderad längd på skidan är din kroppslängd +10cm till 20cm längre. Utöver det rekommenderar vi främst längden på skidan utifrån vikt. Se nedan:

Vikt                                  Skidlängd

60-70kg                           180cm

70-80kg                           187cm

75-85kg                            194cm

80-95kg                           201cm

90-100kg                         208cm

 

Priset är exklusive bindning. Bindningen man kan köpa till är Rottefella BC Manuell för 999kr. Då monterar vi allt för dig också.

 

 

Egenskaper:

Vikt: 1010gr/skida (201cm lång)

Mått på skidan (mm): 67/57/62

Skidans kärna: Träkärna Poppel